Klättra med barnen – grönt kort

När barnens kusiner fyllde år i vintras/våras så hade vi som vanligt svårt att komma på vad vi skulle köpa i födelsedagspresent. Om de inte har allt så får de förr eller senare det de vill ha av någon annan. Då är det ju aldrig fel att ge en upplevelse istället, även om det ofta kan kännas lite märkligt att ge något som inträffar så långt senare. Det landade iallafall på att komma till Stockhom och hälsa på, och att få klättra på ett inhomhuscenter. Så idag var det dags, och vi begav oss till Klätterverket i Dieselverkstaden i Sickla.

Vi har tänkt länge att klättring vore en rolig familjeaktivitet, och att Stella tycker att det är superroligt vet vi sedan tidigare då hon bland annat klättrade entusiastiskt på kryssningsfartyget Oasis of the seas tidigare i vintras. Därför anmälde vi oss (eller ja, Henke och barnen dvs) till en sk familjekurs. Då utbildas den vuxna till att få ett grönt kort (en säkringslicens), vilket innebär att man får en utbildning och sedan efter att man gjort ett prov kan gå på drop in och klättra själva. Klart prisvärt i längden, och är man några barn så är det billigare än att gå dit och klättra med en instruktör. Vi betalade 600:-/vuxen och 150:- per barn för våra två timmar med en instruktör som hade mycket fokus på att lära Henke säkerhetsgrunderna.

Alla barnen – Stella snart 7 år, Nils 8 år och Arvid 11 år – tyckte att det var hur kul som helst. Jag vet inte hur många gånger de klättrade upp på olika banor och efter de två timmarna frågade vi om de var nöjda. Unisont svarade de nej, och att de ville klättra mer. Snacka om hit!
Upp till toppen (så grymma!), i bergkliknande banor där man även fick hålla i skrevorna och inte bara på greppen och över utskjutande områden. Så himla duktiga!

  

Klätterverket har 1000 kvm klättring och ska vara ett av Sveriges största center. Det kändes ändå rätt litet och trevligt, och personal och instruktörer var toppen.


Max, som tjöt av ilska när han inte var tillräckligt gammal för att få klättra på kryssningsbåten, var idag inte alls sugen att klättra. LIka bra så just idag, tänkte vi, och så är han lite kort också. Det blir lättare om de är över 120 cm iallafall. Men han skulle få, och när vi kommer tillbaka igen så hoppas jag att han är på bättre humör för att testa han också.  

Att klättra var verkligen en hit för vår familj (även om jag som klättrat en del och tycker det är jätteroligt stod bredvid idag) och att Henke snart har grönt kort är toppen för då kan vi även köra ihop och säkra vid slingorna som har automatsäkring. Smidigt när flera kan köra samtidigt bredvid varandra, om än lite läskigt att ha sitt barn högt där uppe och förlita sig på tekniken…

IMG_1588.JPG