Home sweet home – 15 timmars njutning

Vid 4-tiden igår eftermiddag landade vi hemma, trötta men nöjda, och i skrivande stund – klockan 07 på morgonen – har jag hunnit få så många sköna uppenbarelser om ljuvligheten i att vara hemma. Det är en evig gåta hur jag kan älska att resa så mycket och samtidigt vara en sådan sucker för hemma och vardagen.

När jag kommer hem drabbas jag absolut av lite efter-resa-depression – men denna gången betydligt mer obefintlig än vanligt, då jag har så mycket roligt framför mig det närmaste halvåret – men samtidigt så uppskattar jag så himla mycket saker. De där små, som man annars inte tänker på. Det vävs ihop med sådant som jag alltid gör när jag kommer hem. Att landa. Det är fint, alltså.

Dusch med hårinpackning

Det är bland det första jag gör när jag kommer hem. En varm dusch med högt tryck i! Och så en rejäl hårinpackning på det, för att ge lite kärlek till semesterslitet hår, och allra helst gör jag några ansiktsmasker också (men det hann jag inte igår). Apropå håret förresten så har jag tid hos frisören idag. Den tajmingen!

Hemlagad mat

I ärlighetens namn har suget efter det inte vaknat, men som alltid finns en känsla av nystart när jag kommer hem. Igår blev det inget sådant, men barnen uppskattade köttbullarna (från mamma Scan). De åt under glada tillrop, och gick in i väggen direkt efter. I samma sekund som tallrikarna blev helt tomma lade båda ner huvudet mot köksbordet och gick in i väggen totalt. Klockan var 18.15, och de 7 timmar vi egentligen har före i kroppen gick inte längre att mota. Läggning!

Tvätta fulla tvättmaskiner

Jag älskar att tvätta… och började redan igår. Fräscht ska det kännas! Vi tvättar allt, vilket har mycket med min rädsla för vägglöss att göra. Läs mer om mina tips för att undvika vägglöss här.


Den egna soffan och svensk TV

Det är ju för skönt ändå att sjunka ner framför TV-n. Den som höll ut längst av barnen var, med stor hjälp från oss, Meja – som vi la klockan 19 efter flera små powernaps på eftermiddagen. Sedan drog vi igång visserligen inte svensk utan norsk TV – vi måste ju se vad snacket om SKAM är. Efter 30 minuter var vi sedan för trötta och klockan 20 sov också vi.

Egen säng

Need I say more? Jag har sovit så galet skönt inatt – och barnen också i sina sängar (förutom Meja som kom över efter halva natten)

Svensk frukost och gott kaffe

Äggstationer på hotellfrukostar i all ära, men jag är mer än trött på det utbudet nu. Jag vill ha min grova Paulun-granola och min fräscht beska lättfil. Imorse fick jag det, och åt med andakt. Barnen vaknade alla runt 5.45 – vilket väl får kännas helt okej ändå (och då hade jag och Henke varit vakna runt en timme) – och var också glada över sina klassiska frukostar med havregrynsgröt och mackor. En lång och mysig morgon hemma, i detta nu med gott kaffe i koppen – halleluja! Att resa åt det här hållet är så skönt egentligen, för jag som kvällsmänniska skulle älska att känna mig trött och somna lätt på kvällen och vakna hyfsat pigg på morgonen. Det håller jag gärna kvar i ett tag!

Home sweet home

Ja – och så allt annat då. Att ha allt till Meja nära när hon ska bytas på och kunna greja, smörja och fixa utan massa meck, att plocka en ren vällingflaska från lådan istället för att för hundrade gången handdiska den, att ha alla saker på rätt plats och…. nej nu orkar ni inte höra mer.

Men, ja – jag är glad att vara hemma, och nu ska vi snart dra till skolan och kicka igång vardagen på riktigt. Så tacksam jag är för den!