Åter till vardagsliv

Jag har ju utan tvekan förtjänat den här förkylningen jag nu sitter med, det har jag. Har jag tur har den redan börjat vända, och som alltid tackar jag ColdZyme för det. Jag är så hooked av den produkten alltså – och jag har skrivit om den när jag gav tips om hur man klarar långflygningar.

Det var med andra ord mer än skönt att jag inte hade annat på agendan idag än att sitta på golvet och leka. Meja blev av med pyjamasen vid 1-snåret, just innan hennes kompis skulle komma hit och hänga med oss – vilket var uppskattat, för barn i den åldern har nästan redan kommit till åldern då det är enklare att ha två barn än ett – och själv har jag inte bytt kläder från morgonens mjukiskläder än. Inte kommer jag göra det heller, för snart är det dags att sova. Ah, sköna, kravlösa vardag! Jag har så få sådana kvar så de kan räknas på ena handens fingrar. Mer i kalendertid, men en resa till ska in (längtan alltså – en vecka idag till Kapstaden!) och så har vi en veckas sportlov också – då jag och barnen ska hänga i Dalarna hela veckan. Så, det blandas och ges.

Den här fina vardagen har också avslutats med en sedvanlig smoothie. När det ätits tidig middag med barnen (dvs ungefär alltid numera) behöver jag fylla på med något på kvällen, och det blir samma i princip varje gång; hallon- och lakritssmoothie. Jag tröttnar aldrig.

Inte såhär vacker särskilt ofta… men lika god.

För två stora smoothies;

1 mogen banan
Frysta hallon (ca 150-200 gram, dvs knappt ett fryspaket)
205 ml kokosmjölk (en förpackning Aroy-D – den är bäst!)
En skvätt agavesirap
Lakritspulver (jag pudrar över, svårt att säga hur mycket.. men det ska märkas. 1 tsk kanske?)

Mixa!