Julklappsspel höjer julstämningen

Nu har ju tyvärr inte mina mms-inlägg gått fram tyvärr. Ibland så kan de ju dröja upp till ett dygn, vilket verkligen är irriterande. Men iallafall så innehöll ett av dem en bild på granen med det enorma paketberget. Och då ska man veta att vi i år inte ger några julklappar till de vuxna, utan bara barnen. Imponerande att 5 barn skapar ett sånt berg måste jag säga… 

Efter otroligt god mat och därefter besök av tomten lekte barnen loss såklart och somnade sedan sött utspridda runt om i huset. Då började vår vuxenjul lite, först med massa prat och trevligt umgänge och därefter med julklappsspel. Varje person hade köpt en klapp för 200 kronor, vilka vi sedan spelade om. Det var en hel del julklappar i omlopp, då vi var 12 vuxna. Principen var enkel – två tärningar, och då man fick lika på båda vann man en julklapp, som man antingen valde från högen (så länge det fanns kvar) eller snodde från någon annan. Vi spelade intensivt under flera timmar, och hade så galet roligt. Länge sedan var det jag garvade så högt, mycket och länge, och framför allt har det nog aldrig tidigare hänt en julafton att skratten har varit fullt så många. Vi hade helt enkelt så otroligt roligt! Inte förrän en bit efter midnatt hade alla lyckas få ett varsitt paket. Vi visste såklart inte vad paketen innehöll, så vissa hade bråkat järnet om ett paket som kunde visa sig innehålla något ganska ospännande som ett par biobiljetter, och andra (som jag) lyckades inkassera ett värstingpaket i form av en blender lite sådär i smyg. Inte fel. Flest skratt drog dock min present hem, så det var ju roligt, även om mottagaren (min svägerskas storebrors svärfar – känn på den!) kanske var allt annat än nöjd med sin halvårsprenumeration på disktrasor. Mooaahahahaha!
Vi följde sedan upp med lite ytterligare sällskapsspel (till min stora glädje, älskar verkligen att spela spel!) och bröt inte upp förrän strax efter 2 på natten.

En helt underbar julafton med otroligt trevligt umgänge!