Sötast, roligast, drygast…

Idag funkade tiderna lite bättre, efter att jag hjälpt Stella med dem lite mer (läs: tagit bort solskyddet för vagnen efter "lagom" tid). Hon somnade runt 20, men det var efter en timmes kamp – som alltid numera.

Stellas nya grej sedan ett par veckor jobbar nämligen emot oss varje kväll. Vi lägger henne, och tror att hon kommer till ro. Men nejdå – hon fintar oss. Efter en liten stund hör vi klick-klick-klick-klick från hennes rum. Det är ljudet av taklampan som tänds och släcks. Stella ställer sig i sängen, vandrar ned till fotänden och leker med ljusknappen till lampan. Vi lägger ned henne igen. Sen verkar det tyst… tills vi ser en liten liten hand smyyyga sig ut genom dörren som är minimalt på glänt och FOOFFF – smälla upp dörren vidöppen. Med ljus i bakgrunden, såklart. Och så fortsätter det, under protester från henne så fort vi lägger ned henne och släcker. Blandat med joller och glädjetjut när hon står vid sin älskade lampa.

Åh så söt hon är när hon gör det! Man KAN ju bara inte bli arg – trots att det är mäkta drygt eftersom det är hög tid för henne att sova. Men det roligaste som finns, det tycker Stella allt att det är! Hon vaknar dock fortfarande runt halv 9 på morgonen, så hon får sin nattsömn iallafall… Men hur sjutton ska vi få henne att somna in lätt och bra igen?!