Linas matkasse

Något som verkligen fått en hausse på slutet, känns det som, är tjänsterna för att köpa mat veckovis via Internet. Leverans till dörren av råvaror till färdiga recept för 5 middagar, är konceptet. Enkelhet, omväxling, välkomponerad nyttig mat och tidsbesparing är vinsten.

Det finns flera leverantörer som jag hört mycket gott om. En kollega talade sig varm för Matkomfort, där Årets Kock 2007 Tommy Myllymäki står för recept och upplägg. Andra föredrar Linas Matkasse, där rätterna kan tänkas kräva lite mer jobb, men där maten är av något enklare slag och kanske passar en ettåring lite bättre än Matkomfort.

Idag har Linas Matkasse ett prova-på-erbjudande, som vi nappat på då vi pratat om just denna tjänst länge. Vi får se om det är något för oss! Dock så baserar sig receptstorleken på en familj om 2 vuxna och 2 barn, men då kanske det blir någon matlåda av det som blir kvar istället.

Vi storhandlar ibland, men oftast går vi till vår fina – men ack så dyra – Vi-butik i huset bredvid för att handla kvällens mat. Vanligtvis sker detta efter jobbet, när man är lagom slut och vill att allt ska gå snabbare än snabbt. Hyfsat nyttigt äter vi oftast, men variationen lämnar en hel del att önska. Det blir helt klart varken nyttigare eller billigare i längden, det är ett som är säkert. Vi får vår första leverans först den 12e oktober, så ett utlåtande får jag återkomma med.

Använder ni någon liknande tjänst, eller skulle vilja? Varför, varför inte?