En risotto är ju alltid en risotto

Kollar ni på Solsidan? Jag älskar det, tycker det är så enormt rolig. Hög igenkänningsfaktor, minst sagt.

I fredags hade vi en liten utmaning hemma. En av kökscheferna på Mattias Dahlgren var nämligen hemma hos oss på middag… För oss som älskar god mat så kändes det lite småjobbigt på ett sätt. Men, en opretentiös middag var planen och dessutom var det ju på kvällen efter jobbdag så inte tid för några utsvävningar. En risotto är ju alltid ett säkert kort, och kan enkelt svängas ihop lite sådär i farten medans man surrar med gästerna, så det fick det bli. Citatet ”en risotto är ju alltid en risotto” från Solsidan låg dock där i bakhuvudet och gnagde. Ajajaj. 🙂
En trevlig middag blev det iallafall, och själv tycker jag alltid att risotto är gott. Även om det ”alltid är en risotto” och varken mer eller mindre. 🙂 Jag såg varken J eller någon annan i sällskapet spotta i servetten, så vi nöjer oss med det.

3*Bruschetta är en enkel förrätts-klassiker, perfekt om man vill servera något gott och enkelt som kan ätas enkelt innan man sitter till bords – och bra med lite matigt om man vill avvakta att kidsen ska somna innan man äter huvudrätten. Stella hjälpte till att pensla vitlöksolja på bröden.