Rekordlång resa till Borlänge

Igår lämnade vi stan kvart över 4 för att bege oss mot Dalarna. Det var kaos på vägarna, och bara att ta sig genom stan tog 45 minuter – något det inte ens gör i värsta morgonrusningen. På radion hörde vi om helt avstängd väg till Enköping pga olycka, så vi drog istället mot Gävle för att köra via Falun. Betydligt längre, men motorväg iallafall…

Stella var grymt stabil, hon hade siktet inställt på mormor och farfar (och ”Ola också!” som hon sa) och satt lugnt och målmedvetet hela vägen. Duktig! Det var först i Falun hon började tröttna och besviket sa ”moffa mommo”. Men sen kom vi fram, ett tag efter 7, och då var det en energisk tjej som drog in och röjde med kusinerna (och deras kusiner – snacka om fullt ös..!) i flera timmar – tills hon stupade vid 9.
Hon är så stor nu, vår lilla Stella. Reder sig och hänger med och anpassar sig efter de lite äldre barnen (4 st i åldrarna 3½-8), och leker med dem och väljer själv och äter glass osv. Och så glad hela tiden! Sötnos.

Vi är väldigt glada att vara hemma, det var länge sen. Däremot är det ihållande regn utanför fönstret. Lite synd med tanke på att det vore mysigt med lite trädgårdslek med alla roliga grejer som finns här (enligt Stella alltså), men på ett sätt lite skönt också… Vi tar det lugnt och åker runt och socialiserar lite idag istället.
Och förresten, det är kanske dags att byta till sommardäck på bilen också..? 🙂