Madison Ave Cosmetics – en dold (?) pärla

Uppdatering: Detta inlägg får fortfarande många besökare, men jag är osäker på att butiken jag tipsar om finns kvar numera. 
Läs gärna mer om New York hos mig under kategorin New york – länk här


Till ansiktet använder jag produkter från Exuviance. Detta lite anonyma märke används nämligen på skolan där jag gör ansiktsbehandlingar, och sedan jag började använda det märket så har min hy blivit så grymt harmonisk – från att ha varit väldigt stökig under hela mitt liv. Så jag är märket trogen. Men smakar det så kostar det (även om det är aningen billigare än t.ex Dermalogica). Tyvärr.
Något billigare är det i USA, ca 35% lägre priser eller nåt. Så jag brukar ladda upp när jag (eller H) är här. På hela Manhattan finns det dock enbart på ett ställe – på Madison Ave Cosmetics. Så det var så jag hittade till denna butik som är så himla mysig och med gulligaste kvinnan bakom disken. Affären ser inte mycket ut för världen, varken utanför eller i, men de har liksom det bästa av det bästa.

 

Från gatan:

Men kolla detta liksom.  Nagellack från OPI som är världens bästa, kostar 150:- i Sverige men runt 8 dollar i USA så det är ett av de bästa bargains man kan göra här – framför allt med en kurs på 7 kr, under 60 kr styck, ja tack. Och här är hyllan med OPI (som annars finns överallt) inne på Madison Ave Cosmetics. Snacka om OPI heaven!

Men lack köpte jag redan första dagen på Duane Reade och när jag sa åt H att säga åt mig att ”du BEHÖVER” inte fler nu, så gjorde han gladeligen det.

Istället gick jag loss på Exuviance. I galna mängder. Fast nu hade jag en beställning från två nära vänner också, så det var verkligen inte bara åt mig. Tack och lov, annars hade jag lika gärna kunna köpt en till Marc Jacobs väska till samma pengar. 😉

En välfylld påse senare kände jag ändå att mitt kort hade fått jobba hårt, så…

…då får man inte vara dum. Barnshopping går ju på det gemensamma kortet, och sån shopping har jag verkligen inte fått nog av.