Post-gravvo-shopping, folklore och officiellt tant?

Jag verkar se ljuset i tunneln. I helgen shoppade jag nämligen lite kläder, med efter-förlossning i åtanke. Första tiden efteråt. Degig mage. Allmänt sliten uppenbarelse. Eventuellt med en konstant tuttande bebis vid bröstet.
Så tänkte jag. Och då passar ju tunikaliknande plagg bra, gärna i lite hårdare material (=mer smickrande) men som inte känns gravvo. Samtidigt amningsvänliga.

Jag gillar det folkloreinspirerade som ses på så många ställen nu, litegrann iallafall. Och jag hade sett några grejer på Kappahl, som känns lite som en korsning mellan Desigual och Odd Molly. Fast budget då – lite lämpligare i en storleksövergångsperiod.

Jag köpte således mina allra första plagg från Kappahl. Herregud, Kappahl!?! Är man officiellt tant då?
En kjol och en blus blev det. Kjolen kan jag ha under gravvo också, toppen. Kanske en jul-kandidat. Blusen funkar också nu, helt otroligt! Hur länge till får vi se, men den kändes faktiskt bra nu, för den var med resår i ryggen så kändes inte så stor.

Blus Kappahl, sjal HM, svarta gravvojeans Lindex, boots Scorett.

Kjol Kappahl, finstickad mama-top HM, höga raggsockor, mc-boots Steven Madden, klocka Triwa, armband All for Humanity, väska Marc Jacobs, träningsväska reklam-giveaway.

Sen blev jag sugen på nåt mer, och köpte dessa två – men nu ska man ju inte överdriva och jag kommer behålla noll eller max ett av dessa. Den vänsta var ju grym för att det var en oerhört fiffig dragkedja (tänk: amning) samt att den var i mjuk bomull – enkelt att känna sig iallafall lite ordentligt klädd men ändå råbekvämt, och lite längre så den täcker trötta mammajeans som väl lär hänga med ett tag i vår. Däremot gillar jag egentligen inte djurmönster. Hm. Samtidigt var den riktigt billig, pga bomullen. Den till höger var roligare för att det var en riktig klänning, Och rätt fin. Får jag säga det själv så tycker jag inte att bilderna stämmer helt med verkligheten – det blir mindre plottrigt eller iögonfallande när plagget sitter på.
Vi får se, 30 dagars öppet köp och på lördag kommer min evigt engagerade personal shopper H hem och får fälla avgörandet. (ja, jag är allvarlig)


För övrigt ser man folklore på många ställen, här är skyltfönstret på Indiska på Drottninggatan.