Mammagrupp och vikt

Idag var det dags för mammagrupp på BVC. Max var enda pojken i sällskapet om totalt 6 bebisar. Yngst också, de andra var en månad äldre.
Idag pratade vi förlossning, amning och sömn. Jag tror att poängen såhär inledningsvis är att det ska vara lite terapi… framför allt gällande förlossningen. Det känns egentligen för intimt att prata om för helt nya människor, men är nog samtidigt något som de flesta behöver prata om ihop med sådana som varit med om det.
Iallafall så blev jag än en gång påmind om hur lätt jag den här gången haft det med allt som nämns ovan. Åter igen, tänker Tacksamhet!
Max sov hela tiden. Eller ja, om jag tänker efter så har han förutom ett par amningar sovit sedan vi gick hemifrån 9.45 och sover ännu vid 14.30… Hm.

Vi vägde och mätte Max, och han är nu 4 veckor gammal och fortsätter växa fint – 57,5 cm lång och 5,3 kg tung. Ingen spädis längre! Vilket jag såklart märkt, newborn-blöjorna har gjort sitt, man bär inte längre en liten groda utan en något mer utsträckt bebis, och nacken är ganska stabil så det dröjer nog inte innan han kan hålla den själv.