Fåtöljens nya hem

När vi flyttade till vår förra lägenhet – en 3a – så funderade vi på vad vi skulle göra med vårt tredje rum. Det är ju så trist med ett rum som bara används som skräp/avställning/klädtorkar-rum. Vi bestämde oss för att göra en ”lounge”. Mer på kul än för funktionen dock. Så då köpte vi två billiga fåtöljer som funkade där, för typ 200 kr styck på Blocket. Jag klädde sedan om dem ytterst lekmannamässigt med IKEAs billigaste tyg i svart.

De där fåtöljerna har ju inte direkt varit särskilt vackra någonsin. Men men, de användes inte direkt heller – inledningsvis. När sedan Stella kom så stod en fåtölj kvar i tredje rummet som blev hennes, och under 2 år var den välanvänd för diverse saker. Amma på natten. Läsa godnattsagan. Sitta i för att vara med i rummet och leka. Söva om på natten, buffa rumpa. Mm mm mm.

Sedan vi flyttade är Stella utan fåtölj (där umgås vi i Fatboyen), men behovet finns nu i Max rum. Så då åkte den gamla fåtöljen fram igen.

Det framkallade nästan kräk-känslor hos mig. Så ful! Mer tonårsrum än barnrum eller vuxenhem. Usch. Och den ska ju ändå användas i ett par år…

Så då började jag för mig själv kika efter en smidig fåtölj, hyfsat snygg och i lagom prisklass. Vis av erfarenhet så vet jag att det är bäst att hitta först och sälja in hemma sen. (Kanske många ”fruar” där ute som känner igen sig i det? ;-))

Fåtöljen som uppfyller kraven var en snurrfåtölj i svart/vit (som ser grå ut på håll) från IKEA; Tirup. 2495:– (fortfarande i överkant för en något temporär barnrums-fåtölj)

De kommer ut på Blocket väldigt sällan i tygvarianten, och försvinner på nolltid. Jag har försökt på flera. Men nu lyckades jag äntligen bli först på en, fastän säljaren hade blivit nedringd. Tjoho! Så för 1000:- står nu detta fräscha och obetydligt använda exemplar i Max rum, och passar betydligt bättre än den gamla trötta trotjänaren.

Alla nöjda och glada. 🙂