Eftermiddagsrutinen

Våra rutiner för eftermiddagarna börjar sätta sig (liksom morgonrutinen, men mer om det i annat inlägg).
Jag har nu förstått att man måste vara helt ute ur förskolans lokaler klockan 15, i kapprummet duger inte. Så det är till att se till att Max är färdigäten senast 14.30 för att hinna med ev. blöjbyte och komma till dagis i tid. Oftast har de ej hunnit gå ut då, och det är lite synd för Stella är alltid mitt i leken. När jag kommer in och hittar henne fullt lekandes, gärna med en ko- eller björnutstyrsel på sig (älskar utklädningskläderna) så är det inte helt lätt att få med henne därifrån… Det är inte någon på hennes avdelning som har småsyskon heller, så alla är kvar och leker för fullt. Det blir minst sagt lite lirkandes för att hon ska vara sugen att gå med – hon är inte helt färdiglekt redan 14.45.

Men när jag säger att vi ska gå till lekparken så blir hon oftast glad och hänger med entusiastiskt. I parken hänger vi runt en timme. Hittills har Max sovit, så jag kan ge henne fullt fokus. Gungar, åker rutschkana, eller leker lite kiosk som nedan. Kvalitetstid!

Vad får det lov att vara? Stella säljer glass och kaffe.

Det är många andra syskonföräldrar i parken, så det är rätt trevligt och ofta har Stella dagiskompisar där att leka lite med.

Men oj vad vi längtar tills det smält undan lite mer nu… Idag var det många plusgrader och härlig sol, men det innebar att hela parken var som en stor isbana. Så idag gick vi hem lite tidigare trots att det var så ljuvligt väder – ingen av oss uppskattade att knappt kunna ta oss fram.

Såhär såg för övrigt rutschkanan i en av parkerna ut i förrgår. Snö och is, väck tack!

Tilltalande is-trappa..?

En annan grej jag ser fram emot med vårvärme är att slippa gå hem om Stella blir kissnödig eller om Max behöver mat. För även om det är fullt dagsljus länge nu, så vill vi gärna ha några grader till i luften innan vi utan omsvep luftar rumpa (Stella) eller bröst (jag). 🙂

Efter parken går vi hem och leker lite hemma. Efter en stund blir det fokus mat för Stella – laga/äta, och sen leker vi lite i hennes rum eller så. Mysigt!
När klockan är 18 och H kommer är jag dock väldigt nöjd med föräldralivet och tar gärna ett kliv tillbaka. 🙂