Oumbärliga iPhone-apps?

När vi fick Stella skrattade min bror åt att jag klockade värkarna på datorn (varktimer.se). Helt sjukt att ligga med datorn när man har värkar, tyckte han. Nåväl. Grymt smidigt, var (och är) min fasta övertygelse.
Den här gången gick jag givetvis ännu längre i min digitalisering och använde samma program på min iPhone. En oumbärlig app (;-)), tips inte minst till J och P som snart får användning för denna!

Såhär såg det ut i min telefon när Max kom. Korta men täta, och tänk att han var ute 2½ timme senare! Detta är alltså runt kvart över 1 på natten, och värkarna började knappt en timme tidigare.


En app jag skulle behöva nu är en smidig tidskalender. Jag vill få lite koll på Max mönster om dagarna och nätterna, vilket börjar bli mer och mer lika för varje dag som går. Med Stella förde jag noggrann dokumentation över hennes vakentid och sovtider. Det var ett absolut måste, då hon blev så arg (dvs, ill-skrek) när hon blev övertrött så jag behövde förebygga och genom tydligare rutiner få en gladare bebis. Hon somnade inte själv vid behov utan behövde närhet eller hjälp till sömn rent allmänt. Likaså somnade hon jättesent om kvällarna.
Med Max har det inte behövts, och gör inte det än eftersom han både är nöjd och glad hela tiden och dessutom somnar själv överallt hur som helst när han är trött – men om en månad eller så vore det skönt att ha ett någorlunda schema och kanske kunna få honom att ha normala natt-tider också och inte somna så sent som han gör nu. (undantag inatt dock, somnade runt 21.30 efter sista amning kl 21, och vaknade först 04.45 för mat, grymt!)
Excel fixade grejen med Stella, men en iPhone-app vore ju nåt den här gången.
(obs storebror, ett litet uns ironi finns i denna text)

Såhär ser Max dagar ut nu, med inte alls så stora variationer:

07.30 – Vaknar.
09.00 – Somnar (när vi går till dagis med Stella)
10.00 – Vaknar (och här följer lite vaken-somna-vaken somna lite hattigt)
11.30 – Somnar
14.30 – Vaknar (lagom till hämtning, halleluja för bärsele…)
15.30 – Somnar
16.00 – Vaknar
17.30 – Somnar
18.30 – Vaknar
21.30 – Somnar för natten
04.30 – Amning, somnar om
06.30 – Amning, somnar om