Babysimsfunderingar

Att gå på babysim känns som en given aktivitet. Så himla mysigt, och så bra att vänja barnet vid vatten redan vid tidig ålder. Stella gick i Sickla och började direkt när hon var 3 månader. Det innebar ju sen höst eftersom hon är född mitt i sommaren, och således förkylningstider och jag tyckte hon var småkrasslig titt som tätt efter badet. Så med Max vill jag vänta tills han är lite äldre, men så blir det också sen vår vilket känns bättre.

Jag har nu kollat på lite alternativ, och det är svårt att hitta rätt. Jag vill helst gå en veckodag då vi har så mycket annat på helgerna (inte minst i andra städer än Stockholm), och såklart mitt på dagen med tanke på Stellas dagistider. Sen är det ju det där med Max sovtider också, som jag inte vill ställa till – schemafascist som jag är (eller iallafall snart kommer vara). Alltså, jag tror ju benhårt på att rutiner är A och O för mätta och utsövda, och således glada, små barn. Sen vill jag att det ska vara lagom nära hem, gärna tillgängligt med bil och bra parkeringar såväl som kommunalt och till fots. Så jag kan få en prommis om det passar, och så jag kan få in sömn naturligt före/efter.
Inte så lätt att hitta, jag är kräsen! 🙂

Nu har jag hittat babysim i Enskedehallen vid Gullmarsplan, Badkompaniet. Jag siktar då på att börja vecka 18 när Max är drygt 4 månader, och gå vid 11-snåret någon av veckodagarna. Det kanske kan vara något, bara att jag inte hört något om Badkompaniet och googling ger inte så mycket. 

Stella dyker, 6 månader gammal.

  1. Jag valde att gå i Sickla med Malte denna gång (gick på Rosenlunds sjukhus med Irma). Jag tycker att Sickla har varit mycket trevligare och bättre. Jag fick tyvärr välja bort Enskedehallen då de inte hade någon kursstart som passade mig.

    Jag känner flera som gått i Enskedehallen. Jag har enbart hört positivt om det och alla har gått där med både barn ett och två. Detta innebär ju förstås att de inte har något att jämföra med.. Enskedehallen har även något som heter familjebad för dem som går eller har gått kurser hos dem. Då kan hela familjen bada för 120 kr på fredag eftermiddag. Har en kompis som har gjort det till tradition att gå dit med sin 2,5 åring, bäbis och pappan förstås kl 17.30 på fredagar.

    Lycka till med valet!

  2. Vi gick på Vattenhuset i Älvsjö.. fräscht och bra tyckte jag, väldigt trevlig instruktör 😀 Men jag ska kolla upp Badkompaniet för jag funderar på fortsättning med Minna!

    1. Kollade upp det faktiskt, men tyvärr inga starter som fnkar för oss.
      Låter ju som badkompaniet är bra, och smidigt att ta sig dit!

  3. Vi gick i Sickla och jag var inte helt nöjd, tyckte själva lektionerna var rätt spretiga. Sen hjälpte det väl inte att också Lilla A bara blev snuvig och förkyld efter var och varannan gång. Vi kom iväg på 4 eller 5 av 8 tillfällen…. 🙂

    I höstas funderade vi på att börja på någon äldre variant av barnsim, eftersom A gillar att bada men la de planerna på hyllan just med tanke på förkylningstiderna (igen).

    Kan inte tänka mig annat än att Enskedebadet ska vara bra! 🙂

    1. Ja, typiskt med sjuka efter babysim…

      Om ni ska åka och bada själva så kan jag tipsa om Högdalsbadet på veckodagarna (bra barnavdelning) och allra bäst är Gustavsbergsbadet.

  4. Vi gick på badkompaniet och tyckte att det var jättebra. Varmt och skönt både i poolen och luften och lagom litet. Jag har ju ingen erfarenhet av andra ställen men vi trivdes bra där. Vi gick på vardagkvällar så att både Johan och jag kunde vara med samtidigt. Håller med om att det är en supermysig aktivitet.
    Kram

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *