Dags att börja fundera…

Som de som följt bloggen ett tag redan vet, eller iallafall räknat ut, så har vi tänkt åka på en riktig långresa i vinter. När vi byter från mammaledighet till pappaledighet på Max så tänker vi passa på att vara lediga länge (föräldraledighet på varsitt barn) och göra en riktig drömresa.

Tre månader har vi tänkt vara borta, förmodligen november, december och januari.

Det vi tänkt på som drömresmål är Nya Zealand. Detta ställe har vi tänkt resa i med husbil. Borde ju vara ett klockrent sätt att se ett fantastiskt land, med barn. Stella får bo i samma säng varje natt, vi kan åka lagom långa (korta) vägar i taget och se mycket. Såklart inte göra allt man vill/bör i NZ, men uppleva landet som familj. På Nya Zealand tänker vi oss ca 4 veckor.


På hemvägen är det givet att vi kör en månad i Thailand. Älskade Thailand! Vart är helt oklart, det får vi se – men lite riktig ”semester” efter en månad av ”resa” på NZ är vi helt inne på.

Så det lämnar ytterligare en månad att spendera på något eller några ställen. Vart det blir beror lite på vart de stopp som är hyfsat gratis (dvs naturliga mellanlandningar) är. Vi vill hellre åka åt nordamerikahållet än Asien på nedvägen, för att få mer variation. Och självklart stannar vi gärna i Australien i 1-2 veckor.
Några alternativ vad gäller kompletteringen är Hawaii, Fiji el. dyl. På Asiensidan är Singapore, Hong Kong och Bangkok vanligaste stopp.

Jag är sugen på Fiji, H på Hawaii. Men vart det blir återstår att se. Igår var jag iallafall på Kilroy och Sta Travel en första gång och diskuterade lite, och fler gånger lär det bli. Vårt mål är att boka innan mars utgång.

Så innan dess är inget bestämt utan bara drömmar.
Vi har väntat länge, främst på att Max skulle komma och ”må bra”. Sen gäller såklart massa budgetbitar som måste falla på plats. Men hög tid att börja fundera, är det. Sen får vi se om det går i lås eller ej.

Har ni några tips gällande vad som helst, allt från resebyrå till destination?

 

****************************************************************************

Se kategori ”Asien & Oceanien nov-jan 11/12” i högerkanten för att läsa mer om vår resa.

  1. åh, jag har inga klockrena tips tyvärr men det låter helt fantastiskt! men mitt hjärta slår ju lite extra för singapore, det är ett häftigt land. jag blir helt lycklig för er skull, det låter verkligen som en fantastisk drömsemester…

    1. Tack för pepp 🙂

      Varit i Singapore (visserligen länge sen..) och det är nice – men lite har vi gjort det ändå, vore kul med nytt..

  2. Å vilken härlig resa ni har framför er!
    Jag har varit på Nya Zeeland och fullkomligt älskade landet! Så vackert och så mycket att göra.

    Ska ni vara borta i tre månader? Gud vad underbart och så himla rätt!

  3. Wow, jag längtar tills ni åker! Ska bli så spännande att se! 🙂 Hong Kong måste jag ju slå ett slag för, helt underbar stad och jag skulle inte känna att den var FÖR hektisk med barn heller.
    Dessutom finns ju faktiskt Disney World tillgänligt för Stella (vilket jag tror skulle vara väldigt uppskattat) och sightseeing för föräldrarna.

    Annars hade mina drömmars destination gått till kanske Holländska Antillerna, men Hawaii hade inte heller varit helt fel.
    Fast du, jag tror inte något resmål ens kan vara fel! 🙂

    1. Vi är lite halv-anti asienvägen då vi redan varit så mycket i Asien. Men jag har aldrig varit Hong Kong så det kan jag absolut tänka mig!
      Älskar asiatiska storstäder, med KL som absolut favvo (men gillar både Singapore och Bangkok också) så kanske vore nåt ändå… Finns det stränder och så nära också, om man stannar mer än ett par dar tänker jag?
      För det hållet blir förmodligen mest prisvärt..

      1. Hmm, jag vet faktiskt inte riktigt med stränder osv, men de lite bättre hotellen har säkerligen vettiga poolområden att rasta barn i om inte annat….
        Vi hann ju tyvärr bara med 2½ dag i staden (som jag sov bort mycket av med mitt illamående).

        Förresten, nu är vi inne på Bangtao igen. Är bara lite rädd att det är FÖR lugnt där.. (hur man nu kan vara rädd för det).
        Kommer du ihåg några prisnivåer? Och var stranden barnvänlig?

        1. Hm.. näe, FÖR lugnt är det nog inte. Svårt att säga, hur lugnt är för lugnt? Men nej, det är ju rätt mycket folk och så., och många ställen. Även om vi var helt själva de (få) kvällar vi hängde på reggaebaren t.ex.
          Däremot märks det ju att det är mest barnfamiljer för det dör tidigt. Jag gillade att man på Koh Lanta kunde välja lugnt eller vara uppe lite längre och ändå se folk, så lugnare än det. Men det är ju inte det ni är ute efter och dagtid + kvällstid ok.

          Priserna lite dyrare än Koh Lanta och några andra ställen, men helt okej. Olika på olika ställen på starnden – vi hittade vår favorit där det var fantastiskt bra och bra pris. Massager etc. låg också i lagom-spannet.

          Barnvänlig strand, inte superlånggrund men vi gillade att man kunde ligga i skugga ända till efter lunch (solen kommer som bakifrån så det blir skugga från träden som är i strandkant).

      2. Tack för svaren! Inte helt lätt att hitta vettiga hotell i de delarna, både Sungwing och Dalar är ju väldigt barnanpassade, vilket vi iofs är ute efter men några andra än svenskar vore trevligt! 😉

        Tydligen stänger en hel del i mitten på april när chartersnorden minskar och det är då vi kommer….
        Det blir nog att vela ett tag till här, svårt att bestämma sig ju! 😉

  4. Hej Lisa!

    Här kommer en solklar rekommendation från en fd Hong Kong-hemmafru 😉 Självklart ska ni åka till HK! November och december är bra månader då man har härligt varmt (och inte alltför fuktigt) väder och kan bada i ett varmt hav på någon av alla fina stränder som finns i HK. I januari är det lite kallare i havet, så det beror på när ni tänkt åka.

    För en barnfamilj finns allt som behövs, t ex:
    – Jättefina sandstränder, med eller utan vågor, alltifrån 10 min till 1 timmes bilresa från centrala delarna.
    – Extremt bra sjukvård om det mot all förmodan skulle behövas
    -Ocean Park (bättre än Disneyland) med djur- och vattenupplevelser
    -Disneyland
    – Alla internationella märken på förbrukningsvaror för barn; blöjor, mat etc
    -Familjevänliga hikingleder i bergen/nationalparkerna, vissa funkar t o m med vagn samt förstås bärstol/bärsele. I vissa områden kommer vilda apor kommer fram och hälsar, brukar vara populärt bland barn.
    – Engelska som officiellt språk så det är enkelt att vara där
    – Fantastisk mat från världens alla hörn i alla prisklasser
    -Extremt bra shopping av barnkläder (såväl dyra märken som annat). Ca 20-30% av priset här i Sverige.
    -Möjlighet att åka över på dagstur över gränsen till Kina och shoppa ännu billigare (endast kopior) om man vill det.

    Hotell är dyrt i HK, men det bästa tipset är att korttidshyra lägenheter i någon av de barnvänliga familjeområdena alldeles utanför stan. Det ska vi göra när vi åker dit nu igen i april. Då har men eget boende i lägenhet men även tillgång till väldigt lyxiga clubhouses med fina poolområden, barnaktiviteter (lekland etc) etc. Ifall man bara vill ta det lugnt nån dag.

    I HK får man både dynamisk asiatisk storstad, fast välordnad, och jättefina naturupplevelser. Unikt, faktiskt. Synd att de flesta bara spenderar nån enstaka dag där som stop over.
    Hör av dig om du vill ha mer tips om vad man kan göra i HK! 🙂

    Hälsar Åsa

    1. Först och främst, kul att se dig här och kul att du sätter ett litet avtryck!:-)

      Åh vilka GRYMMA tips! Såklart, du har ju bott där länge. Låter fantastiskt, och jag har ju faktiskt aldrig varit där… Är det något jag älskar med storstäder och då framför allt i Asien så är det just de som har den där mixen – och det verkar det ju som.
      Bra också att stoppet i Hong Kong kan bli gratis, och det är ju såklart inte fel.

      Om vi bestämmer oss för det så måste vi ses och prata mer tips!!! Fast förresten, vi kan ju ses ändå, du är väl hemma ett bra tag till med Linn?

      Kram och TACK för supertips!

      1. Ja, hamnade här via nån länk du la ut på FB. Kul att läsa! Om det landar i att ni vill veta mer om HK så har vi förstås en hel del konkreta tips att dela med oss av.

        Jag är hemma med Linn ett tag till, börjar på nytt jobb 2 maj så då blir det avlösning på hemmaplan. Tar gärna en fika nån dag innan dess! Skicka mig ett mejl (eller meddelande via FB) så kan vi bestämma nåt.

  5. Åh jag älskar Hong Kong. Det är verkligen en stad som har allt från shopping, resturanger, uteliv osv till naturupplevelser, stränder, berg sportmöjligheter osv. Dessutom finns både allt skumt som finns i Kina och allt västerländskt om man vill vara bekväm. Jag har varit där 2 gånger och skulle gärna åka dit igen. Är dock lite osäker på om man vill göra det med barn. Vi tyckte ju att det vara ganska jobbigt i Bangkok med Elea. Å andra sidan, om man anpassar vistelsen efter dem (med alla tips från Åsa) så är det säkert inga problem.

    Hawai är ju annars en drömdestination som vi har med lite mer betoning på semester än vad det blir om man väljer någon av storstäderna i Asien.

    Åh vad kul att planera en sån här resa!!

    Kram

      1. Yes, anytime! 🙂 Förra året när vi fortfarande bodde i HK hade vi besök av en tvåbarnsfamilj med en 3-åring och en 7-åring. De bokade in 2 veckor i HK och alla hemma var helt förundrade över vad de skulle göra i en storstad så länge. Det visade sig att de tyckte det blev stressigt att hinna med alla olika stränder och upplevelser de ville göra. Och mina brorsöner som var 5 resp 8 år pratar fortfarande om deras semester i HK. Så jag är övertygad om att det funkar för tillresta barnfamiljer.

        Just ja, att ta sig runt är jätteenkelt med den effektiva och kliniskt rena tunnelbanan. Eller buss, inte svårare än i Sthlm. Eller taxi, som bara kostar några kronor.

        Men det finns ju massor med härliga destinationer att resa till, så ni får väl fundera på vad ni vill få ut av vistelsen.

  6. Hej! Första gången jag ser din blogg och hamnar nästan direkt på denna sida 🙂 jag vet inte om det fortfarande är akutellt, men jag var gjorde i princip din planerade resa förra året. Började i Hong Kong (dock var jag bara där ett par nätter), men superenkelt att ta sig runt då alla skyltar är på engelska och de flesta menyer också. Tänk bara på att man lätt hamnar i ”lyxstråken” (gucci, armani etc). Sen åkte vi (för i nuläget var det killen och jag som åkte) vidare till Fiji och jag kan säga dig att det är rena paradiset!!!! har du sett Cast Away med Tom Hanks där han leker Robinson Cruise? Den är inspelad på Fiji iaf… och så den gamla 80-rullen (90tal?) The Blue Lagoon… den är också inspelad där. Iaf, landar ni i Nadi ta er därifrån, ön i sig är inte så mkt att uppleva utan det är öarna utanför!! kolla med Kilroy/Yasawa ang ett Bula pass och undvik de öar som liggar närmast ”fastlandet” där är det mest backpackers. Vattnet håller ca 30C i nov (var nere och dök på 20m och där var det 28C :)), 15m fri sikt, koraller ett par m ut så snorkling är optimalt!! NZ är helt fantastiskt!!! man kan inte hinna se allt för det finns så otroligt mkt att se. ni kommer att njuta av det. Sydney var jag bara i under ett par dagar, men det är en viss känsla när man ser opera huset 🙂 kolla in in resdagbok på http://www.resdagboken.se sök på annistacia så kan du se foton, läsa om resan mm. //Anni

    1. Åh TACK för kommentaren, så himla bra med lite tips!
      Jag har läst varenda inlägg från dig nu. 🙂
      Ska skriva ett inlägg om Fiji med våra tankar (vi har SÅ svårt att komma fram till hur vi ska göra där) så hoppas jag du kommer in och kommenterar på det. Jag mailar dig när jag skrivit så du vet.
      MVH, Lisa

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *