Geggaperioden är här

Är det inte härligt, den underbara geggamojjaperioden?
Iallafall tycker barnen det… även om jag själv inte direkt tycker att det är jätteroligt att klä av ett genomgrusigt barn i trappuppgången varje dag (thank God att hon är medgörlig!).
Fast jag tycker också att det är underbart med lekande barn, och ler samtidigt inombords när jag kommer till dagis och praktiskt taget ser barnen simma i vattenpölarna. Idag hade fröknarna satt på barnen de galonbyxor som hängt där sedan i höstas.

Stellas dagisgård är liten, men de är ändå rätt kreativa. Så himla gulligt när man kommer och flera barn står och målar med vatten på fasaden.

Stella målar lite på fasaden, och sekunden innan låg hon i en vattenpöl och hade så roligt så att hon rakt inte ville gå hem.
På de högra bilderna är hon på vår innergård, där ett annat dagis har sin utegård. Vi brukar stanna till där varje dag i princip, för när de inte är där får man vara inne och leka och Stella gillar det skarpt. Just som igår när det var kallt och regnigt så var jag tacksam att slippa stå ute i lekparken – under taket vid vår port var det aningen skönare, och jag kunde nöjt bara titta på när hon roade sig järnet ute i geggan och snöblasket.