Ge dagen chansen och minisats-premiär

Vi körde den sedvanliga rutinen idag, dvs Max i bärsele när vi lämnar Stella på dagis, och sedan direkt till kyrkis för frukost. Jag som inte gärna äter direkt när jag vaknar spar gärna mig till dubbel latte och en fräsch frukostmacka på nybakat bröd där nere för inga pengar alls.
Sen har jag kommit på också att genom att göra oss klara före dagis allihopa (vilket inte är någon stor utmaning eftersom dagis är först 9) så ger jag dagen chansen. Det är så lätt annars att låta timmarna rulla iväg på ingenting på förmiddagen. Skönare att låta den pigga känslan hos mig vinna över den trötta (som alltid finns där på morgonen). Genom att komma iväg så piggnar jag till, och behöver jag sömn/vila kan jag få det på eftermiddagen istället. Då har jag ändå gjort något. Att börja dagen på kyrkis de dagar det är öppet är en perfekt språngbräda för resten av dagen!

På kyrkis blev det som vanligt några timmars surr med trevliga mammorna. Jaja, diskussionerna blir väldigt avbrytna titt som tätt men vi har gott om tid på oss så vi kan lätt ta upp tappade trådar en annan dag. 🙂

Det regnade imorse och Max fick sitta under mysiga bärseleskyddet. Gulligt va?

Förresten så lånade jag en Ergo av min kusin, men det fattas en rem vilket gör den knepig att bära och jag har inte lyckats få tag i någon ny, så nu kör jag BabyBjörn. Det är dock inte en hållbar lösning långsiktigt (=på långresan), så vi behöver nog köpa en ny bärsele ändå. Hur länge har ni som har sådana selar (Manduca, ErgoBaby) burit i dem? Om vi köper ny måste selen hålla för en (förmodligen stor) ettåring.

Efter kyrkis finns gott om tid för annat, och idag kom vi iväg till SATS och gjorde premiär på MiniSats, dvs barnpassningen. Givetvis gick det super för en nysoven, ammad och blöjbytt Max (det gäller att planera…), och jag kunde köra ett spinning-core-pass. Härligt!

Nu är vi hemma och tar det lite lugnt, Max sover på balkongen och jag småpysslar och vilar lite. Dagen har fått chansen och jag känner mig pigg. Vad mammaledighet är lyxigt ändå.

Apropå liten vagn, så är det ju lite roligt att liggdelen är så liten så den får plats inuti stora Brio-vagnen vi har på balkongen. 🙂 Smidigt att kunna flytta över när han somnat under promenad.
Och apropå det så uppskattar jag att Max kommer få flytta till Bee’n (i ligglägge alltså, inte som sittvagn) om ca en månad, vid dryga 4 månader och lagom tills vägarna är helt snöfria och sopade. Helt enligt ursprungsplanen, alltså! Däremot tror jag att mjuklift blir onödigt, med ett lammskinn i botten kommer han ligga bra ändå.