Såhär ligger Max, snart 4 månader, 67 centimeter lång och 7,7 kg tung i sin Mountain Buggy Swift liggdel. Det syns tyvärr inte på bilden att det upptill är någon centimeter mellan huvud och kant. Helt raka ben ligger ju inte såhär små bebisar med, och därför är det inga större problem på längden. På bredden är det tajt. Jag tror inte han har så mycket emot det, men när han är vaken kanske han störs? Jag vet inte. Han skulle nog kunna ligga i den här liggdelen ett tag till, kanske en månad.

Men, vi har ju en annan vagn som väntar på honom. Bugaboo Bee +. Denna vagn funkar helt från nyfödd med en mjuklift i. Nu är han dock så stor och stabil så jag tycker det känns som att ett lammskinn räcker som gör det lite mer ombonat. Så idag har jag bäddat vagnen med skinnet, och har tänkt testa att lägga honom i den. Ska nog ta ett varv runt Årstaviken också och se om jag klarar skogssidan utan sammanbrott över hjulen – van med underbara stora lufthjul som jag är i nuläget…
Klarar Max och Årstaskogen testet så byter vi nog nu.
Dessutom är han inte så nöjd vaken i vagnen, i denna kanske han ser lite mer och därmed blir nöjdare? Man kan ju alltid hoppas.

Då får Mountain Buggy Swiften återgå till sittvagn till Stella (och kanske Max ibland). Återstår bara att sälja in det till henne… Hon är ju av typen ”rätt ska vara rätt” så ett sånt här byte kan bli tufft att genomföra. Jag får se till att bli klar innan hon kommer hem från dagis, med lite tur förstår hon inte riktigt att Bee’n är hennes vagn (för hon har haft en röd åkpåse i) och inte att swiften som sittvagn är samma som Max haft… Vi får hoppas.

Återkommer med rapport.


Och visst ser det ändå rätt mysigt ut? Sitta upp lite går ju också, som på mittenbilden och högra. Att gnaga lite på remmarna är ju inte heller fel.

  1. Hej! hittade hit via google när jag googlade på bee plus vagnen 🙂 Är i tankarna att köpa en. är du nöjd med den hittills?

    MVH Malin

    1. Hej Malin! Kul att du hittade hit!
      Jag har velat kring bee + och vad jag tycker om den… Det beror så mycket på vad man jämför den med. Man får inte tro att den ska vara en riktig vagn. Jämfört med cameleon eller UJ eller vilken vagn som helst. Det är en sulky som är enormt mkt bättre än en sulky.
      Smidig, liten, lätt, bra att köra. Jag blir mer och mer förtjust. Fråga gärna specifikt så ska jag försöka svara på det!
      Nu kör jag den iaf 100% åt Max och vi trivs båda. Men såklart att lufthjul och ordentlig vagn är ordentligare… men det har sina för- och nackdelar.

  2. Hej, jag tänkte också fråga lite om Bugaboo Bee plus vagnen….ska få en liten son i november. Nu är det så att vi bor i Hong Kong, men jag kommer att föda här hemma i Sverige….Mina vänner i Hong Kong har rekommenderat bugaboo bee plus. då den är väldigt enkel att vika ihop och det är lätt att ta sig fram igenom trånga gator osv. Har funderat på cameleon men den är tydligen väldigt klumpig för att kunna ha i Hong Kong och inte alls lika enkel att vika ihop!! Sen är lägenheterna i Hong Kong väldigt små oxå så jag har egentligen inte plats att förvara en ”stor” barnvagn. Men det jag funderar lite över är hur ”bra” bugaboo bee plus är att ha när bebisen är nyfödd, speciellt under vintern!! Man kan ju köpa mjuklift till den så bebisen kan ligga och är skyddad….men hur bra funkar hjulen i snön?!! Det är många frågor jag har heheh…men jag skulle jätte gärna vilja veta vad du tycker som bor här i Sverige, skulle jag kunna använda den under vintern i 3 månader här i Sverige? Hur praktiskt tycker du att den är och är den så enkel att vika ihop som alla säger?
    Mvh,
    Bianca

    1. Hej Bianca!
      Jag kan verkligen tänka mig att Bee’n är som gjord för Hong Kong (även om jag aldrig varit där – men snart så..)! Hur smidig som helst verkligen, både att vika ihop, att köra, och litet format. Och ändå med ganska stor varukorg faktiskt. Jag kör ju den som i princip enda-vagn åt Max nu, och är överraskande nöjd med den! Och visst är den betydligt mindre än en cameleon (vilket vi hade Stellas första 1,5 år).
      För nyfödd – i kalla Sverige inte minst – är det helt klart mjuklift som gäller. Jag har förstått att Phil&Teds sitter jättebra, och även babyproffsens egna (tror jag det var, någon av kedjorna) som har en suflett direkt i mjukliften – ännu mer ombonad.
      Men hjulen är ju ingen höjdare i snö, det är de verkligen inte… Så det beror lite på hur ni ska ha den på vintern, och var ni bor. Så det är ju det som blir problemet precis som du säger! Men… kan ni inte lyckas låna någon vagn för den korta tiden? Eller köpa någon billig gammal liggvagn på Blocket..? Det är ju så kort tid. Och ändå satsa på Bee’n som ju blir super sen (och som ni ändå kan köra om det är snöfattigt i vinter).

      Häftigt med Hong Kong!! Vi ska ut och resa i tre månader i vinter (nov-dec-jan) och inleder med en vecka i Hong Kong. Har du tips på något boende (lägenhet kanske, korttidshyra) så säg gärna till! Och om du har några andra tips, vad som helst!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *