Apropå maten så måste jag ju bara berätta att jag faktiskt gjort egen mat till Max idag. Och han åt!!! Det är ju den stora grejen! För det gjorde aldrig Stella, när jag försökte mig på några engagerade försök till hemmakok. Hon spottade ut och ville bara ha Sempers ekologiska lasagne.

Jag hade faktiskt nästan tänkt ge upp på förhand, och bara köra på det där med burkar under den korta period den ändå är, puréperioden. Fast jag VILL ju ändå göra egen mat att varva med (för burkar är ju superbra verkligen), och framför allt vänja Max vid lite ordentliga smaker.

Så idag tog jag iallafall mixern jag vann precis före sommaren. Slängde i lite blomkål, broccoli, en potatis och en bit lax. På med ångkokningen.

Sen vände jag bara på behållaren. La i lite färsk timjan som vi råkade ha hemma och kryddade med lite lökpulver. Sen drog jag på mixerfunktionen och några sekunder senare var några finfina portioner barnmat kirrade och redo att hällas över på en tallrik och i burkar. Enkelt!

Max gapade fokuserat som vanligt.

Sen såg han glad ut. En stor överraskning! That’s mama’s boy!

Han åt upp en hel portion.

En litet steg för de duktiga matlagiga mammorna där ute. Men ett stort för mig.

Så på kvällskvisten körde jag på en kycklingpuré (att sedan blanda i grönsakspuré) av bara farten. Vi får väl se om det blir någon vana det här, eller om det är nyhetens behag. Iallafall så har jag en plan, som jag borde kunnat komma på redan förra gången. Inte läsa recept, inte fundera på hur jag kan/bör krydda och inte. Utan göra kryddningar och blandningar utifrån vad jag själv gillar och hur vi lagar mat till oss själva.

Visst, en pryl som Philips kominerade ångkok och mixer är kanske hyfsat onödig egentligen. Men nu när jag vann den så kan jag bara tycka att den verkligen är bra. Enkelt är nog något som jag behöver, för att stå och pressa puré med vitlökspress eller göra en massa moment går bara bort för mig. Vardagligen så orkar/hinner jag (/vi) inte ens det åt oss själva.  

Här kan ni läsa mer om prylen. Fast… köp den inte ny till fullpris, jag kan ändå tänka mig att en hyfsat oanvänd variant finns på ett Blocket nära dig. 😉