Vi har en lååång lista över saker som behöver göras inför resan. Jag är inte stressad – än – men det känns oerhört viktigt att checka av något på listan varje dag. Stort som smått.

Idag knallade vi till Kungsholmen i sällskap med P och lilla O, för att fixa pass åt Max (och O). Det var inte alls lång kö så det var bra att ha inväntat lite höst. Dessvärre hade vi missat att båda vårdnadshavarna måste skriva på ett intyg innan man kan fixa pass. Så det är dagens tips om ni ska fixa pass åt era omyndiga barn – skriv ut blankett på nätet så att båda kan skriva på innan ni ger er iväg!
Vi kunde dock lösa det då H jobbar i stan och kunde ta en snabb buss till oss eftersom vi var där i lunchtid.
Max fastnade på bilden tror jag, så nu är det bara att hoppas att vi kan hämta det om en vecka eller nåt. Ett passnummer lär behöva finnas innan vi kan göra alla visumansökningar klara. Apropå det så är ju de ”jobbigaste” admingrejerna de som har beroende sinsemellan. Borde ju dock inte vara så jobbigt för en projektledare, kan man tycka, haha. 🙂

I förrgår bokade vi förresten boende på Koh Lipe. Jag vet inte riktigt hur vi tänkt när vi bokat i princip alla nätter för hela resan men dragit på det där med Koh Lipe – där vi är i absolut peak season, dvs från mellandagarna, över nyårsafton, och några dagar in i januari. Häpp. Det var hyfsat fullbokat, om man säger så… Till slut fick vi iallafall tag i ett boende som får duga, Superior Bungalow på Bundhaya Resort. (Lin och Johan, hoppas få er med där!)
Det var ett skönt Check. Bara Fiji som återstår nu, (lyx-)ångest-Fiji där vi har sååå svårt att bestämma lämplig rutt.

Sådär ja, tiden flyger, dags att gå och hämta Stella. Jag har planer på att återta kontrollen över hennes middagsmat idag. Det är helt galet jobbigt med maten med henne nu, varje måltid suger energi i ett par timmar. 40 minuter att förbereda henne på att hon ska äta, göra iordning mat, en timmes tjat för att få i henne något som liknar en portion. Igår höll jag på att få ett sammanbrott, orkar inte en måltid till, liksom! 
Frågan är bara hur jag ska göra. Jag kör nog hard core ikväll, slut med daltande och väljande av mat, fram med fisk och potatis och bort med allt vad distraktion heter. Hm.

  1. lycka till med Stella, vi har också kämpat med T, men vi har kört med samma mat som vi inte så mkt väljande och det har gått bra, men det tog ett tag.

    vi fixade pass till H för 2 veckor sedan och det var färdigt redan dagen efter, gick sjukt snabbt

    1. Grejen är att oftast så äter hon före oss, för H kommer hem för sent och ingen av oss är hungrig vid 17 då hon bara måste ha mat för att inte få 14 sammanbrott innan kvällen (tyvärr). Så då blir det lätt barnanpassat och hon brukar få välja på två, typ ”korv stroganoff eller köttfbullar”, bara för att inte kunna säga rakt av att hon absolut inte vill ha sen.
      Fast efter mina två dagar med hårdare stil märker jag att det inte spelar någon roll. Det är ju positivt iallafall, lika så bra (eller dåligt) liksom 🙂

      Oj vad snabbt!!! Hoppas också vi får det klart snaaaart.

  2. Usch, jag känner sånt sug i magen efter att få resa när jag läser allt. Uäck. Vill, vill, vill! Men men, jag får hålla mig till tåls.. 😉

    Vad gäller maten hoppas jag att det löser sig snart, vi har ju såna kamper till och från. Just nu däremot har vi ju enorma problem med trotsen, så pass att jag knappt orkar mig utanför dörren med henne själv eftersom hon är för stark för mig. Hoppas, hoppas, hoppas att det går över snart. Inte kul för varken henne eller mig… Gissar att du känner ungefär detsamma, fast med maten.. 😉

    1. Ja man blir ju så sjuuukt frustrerad efter ett tag, och sånt där som är jobbigt var eviga dag har man ju sedan noll tålamod med från början liksom.

      Hoppas hoppas också på bättre stäm för er snart!!! I god tid före lillasyster framför allt!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *