Om att skriva om träning

Jag får en del kommentarer i det privata om hur duktig jag är nu. Och jo, det är jag, å ena sidan. Men jag tränar inte mer än innan. Hyfsat mediokert egentligen. Jag tränar lika som alltid. Träning är en naturlig del av mitt liv, jag anstränger mig inte för det, jag vill ha den där, jag mår bra av den och dålig utan. Ibland väljer jag bort den, men jag tar i princip alltid igen den och får in så många pass jag vill/måste för välmåendet (3-4/v).
Skillnaden är att jag är lite mer medveten nu, tänker lite mer syfte och mål och inte bara att ha kul och må bra. Det är också därför jag bloggar om träningen mer nu än tidigare. Förut har jag snarare gjort en grej av att inte skriva om det. För tidigare skulle det inte fyllt något syfte för mig (eller någon annan). Så då skrev jag om kanske en tredjedel av passen, max.

Nu funderar jag ju mycket kring det där med mål. Kring en liten förändring på lite längre sikt. Ingen stor förändring, men att höja ett snäpp på något sätt. Jag läser många träningsbloggar och inspireras enormt. Kosten har stramats åt en del, jag har hittat nya favoriter och fått lite nytt tänk.
Det är därför jag nu bloggar om träning betydligt mer. Jag gör det för mitt eget medvetande, för pepp för mig själv i min resa framåt – vart det nu än må landa. För reflektion och medvetande.

Sen verkar jag kanske lyckas inspirera någon på vägen, och det är ju extra kul!

Jag registrerar all min träning på Funbeat, och har gjort så i – herregud- 8 år (!!!).

Såhär ser min analys ut de senaste 8 åren. Toppar bör vara innebandy försäsongsträning och innebandy rent allmänt (och kanske en del sommar-golfande). Tydligt mer före barn. Dippar ser jag under resor/långresor (dec 2006, jan 2010), när Max var på g och jag hade maxade sammandragningar (slutet 2010). I övrigt är det ändå ganska jämt någonstans runt 900 min/månaden och träning ca varannan dag, dvs 3-4 gånger i veckan.
(Jag redovisar inte promenader utan bara träniningspass, inklusive Powerwalks om de görs i riktigt högt tempo och med sport-bh på brukar jag säga. 😉 )

Den första bilden är träningsminuter per månad (på vänsteraxeln), och den andra antalet dagar med träning (på vänsteraxeln).

Så. Summa summarum.
Ni kommer nog få stå ut med träningsinlägg en tid till framöver. Inte varje pass, nu heller, men fler än då och då. Vill ni följa min träning helt och hållet så rekommenderar jag Funbeat. Registrera er där och lägg till mig som kompis. Om inte annat så för er egen inspiration, den sajten är helt grymt bra.

Följ mig!

Mer läsning...
snapshots-dresden-bilder-springturism-springa-träna
Träningen igår, idag och imorgon – plan Q1 2020