Från Lekgympa till Knatteskutt

I ett par terminer nu har Stella gått på Stockholms Stads lekgympa, och innan det gick hon på Pyttedans. Men det vi egentligen ser fram emot mest är när det blir dags för bollek. Om hon nu vill och gillar, alltså, såklart.
Hon har sett fram emot att börja på gympa igen och vi anmälde henne till Lekgympan igen. Men så i veckan fick vi hem reklam från ett annat ställe, ”Knatteskutt”. På Knatteskutt får barnen prova på flera olika idrotter, vilket tilltalade oss mer än gympa och hinderbana varje vecka. En gång i veckan i 10 veckor får de testa allt från bollek med kast och studs (handboll/basket) till gymnastik, via kast, hopp och spring (friidrott), vidare till kicka och trixa (fotboll), ja till och med brottning är med en gång. Olika fokus vid varje tillfälle enligt ett fördefinierat terminsschema. Jag tycker iden är klockren, och verkligen ger barnen möjlighet att få känna efter vad de tycker mest om.
Och tycker de inte om det alls kan man hoppa av efter två gånger. Allt verkar väldigt pedagogiskt och bra på alla sätt och vis. Jag är imponerad.

Så idag var jag enormt nöjd när vi fick avboka Lekgympan och istället fick plats på Knatteskutt! Ja just ja, det var ju såklart inte fel att det ligger på gångavstånd också – till skillnad från Västertorpshallen vilket visserligen inte är långt hemifrån men ändå är lite meckigare då det krävs bil eller tar längre tid med t-bana och så. 10 minuters promenad hemifrån är ju klockrent. Nöjd!

Knatteskutt riktar sig till barn mellan 4 och 9 år och finns på 130 olika ställen runt om i Sverige.

Här är Stella en pyttedansare på dryga två år. Sötis!