I ett väntrum..

Idag hängde vi i ett väntrum en stund. På grund av det där som syns längst ned i bild.

20120807-214107.jpg

Men nej, ingen fara på taket. Vi vet fortfarande inte hur akuten ser ut (tack tack tack och peppar peppar), utan det var tandläkaren vi var hos. Dock med Max, 1,5 år och debutant hos tandläkaren.

Han är en riktig trill-kille. Ramlar titt som tätt, slår i huvudet, gör illa sig på alla möjliga sätt. Han är försiktig rätt ofta men samtidigt motorisk och med gott självförtroende, han vill prova allt om och om igen. Ofta går det lite för snabbt för honom. Det är nu vid 1,5 han borde ha hjälm på huvudet, skämtar vi ofta.
Ingen mjuk barnhjälm då utan en hockeyhjälm med visir snarare.

I söndags snubblade han i trapphuset, och föll så illa så han slog tänderna mot nedersta trappsteget. Hårda kanten på stentrappen. Jag har aldrig hört honom gråta så högt, och ur munnen rann det blod, massor. Sjukt läskigt. En fläskläpp, lite blod från baksidan av ena framtanden och tanden bredvid var det jag såg när det slutat blöda och jag kunde undersöka. De två islagna tänderna var lite lösa och från framtanden hade en liten flisa flugit.
Låt rätt dramatiskt ändå när jag skriver det känner jag.

Efter en stund blev det samtal till sjukvårdsupplysningen och akut-tandvården, men vi såg inga tecken på hjärnskakning (vilket det tydligen kan bli då slag mot tänderna är som ett slag mot kraniet inifrån) och det var inte så illa så att tandvård akut behövdes..
Men igår ringde jag vanliga folktandvården och kunde få tid direkt, fast vi väntade till idag då det inte var så brått (måste ju tänka på jobbet också, eller hur var det nu, hmmmm).

Det såg OK ut. Tänderna var lite lösa, men det som orsakat mycket blod var att han typ bitit av den där strängen ovanför framtänderna lite. Det är ytterst osannolikt ändå att några permanenta tänder tagit skada. Så det var ju skönt! Vi ska tillbaks och dubbelkolla om ett par veckor men förmodligen är det ingen fara, och jag är inte ett dugg orolig längre.
Däremot ska vi anmäla till försäkringsbolaget ifalll det mot förmodan skulle bli något när han blir äldre.

Jamen just ja, sen slog han i munnen lite till igår, blödde igen och har nu även ett skrapsår på hakan. Och det var förmodligen inte sista gången….