Idag efter jobbet testade jag en absolut nyhet på SATS – GRIT PLYO, som gick för första gången idag faktiskt. Premiärlejon har fått en ny innebörd! 😉

Såhär står det om GRIT-passen på SATS hemsida:

LES MILLS GRIT series är designade för att på ett effektivt sätt utmana din fysik genom högintensiv intervallträning.

Serierna är 30 minuter långa och uppdelade i två grenar med olika fokus. Välj PLYO när du vill öka din spänst och STRENGTH när du vill förbättra din styrka.

GRIT™ PLYO – Maximera din spänst GRIT™ PLYO är uppbyggt av rörelser som ökar din spänst. Du använder en steplåda och ibland även en viktplatta för att öka intensiteten och belastningen. Drivande musik får dig att ta din träning till en ny nivå. Bli starkare, snabbare och mer explosiv med GRIT™ PLYO

GRIT™ STRENGTH – Maximera din styrka GRIT™ STRENGTH är designat för att bygga upp din muskelstyrka. Här använder du skivstång, viktplatta och steplåda för att öka träningseffekten. Musik och rörelser ger dig effektiv träning som förbättrar din syreupptagning, styrka och uthållighet. Prestera fortare på en högre nivå, med GRIT™ STRENGTH.

Och nog var det intensivt allt! Otroligt intensivt och hur tidseffektivt som helst med bara 30 minuter. Jag körde som sagt PLYO idag och det innebar mycket hopp, upp på stepbräda, över stepbrädor, skidhopp från bräda osv. Ingen vila. Från knäböj (overhead squats med viktplatta), till hopp upp på bräda – ja men typ så. Ni hör ju. Jobbigt, garanterat mascara-under-ögonen-pass. Skitbra.

Kul? Hm, jo men det var det ju absolut. Man kan pressa sig till max – även om jag inte riktigt nådde dit idag (mitt fel alltså, jag hade en växel kvar, men det är lite typiskt första gången på ett pass att inte riktigt få till allt helt). Sen kommer jag nog inte jaga stan runt eller så efter just detta pass, men det är ett roligt och effektivt pass som jag kommer välja om det faller sig hyfsat naturligt så att säga. Testa! är iallafall en uppmaning jag står för. Och, inte minst är ju detta pass klockrent på lunchen då kortare tid men ändå väldigt heltäckande är önskvärt.

20120827-202907.jpgEfter avslutat pass, svettig och trött. Och nöjd.