Hoho!

Ja men hoho! Lite eko i bloggen nästan va? Jag har ju varit lite busy dårå. Det blir lätt så när man dels är själv med barnen (och jobbar heltid), dels snart ska resa bort i flera dagar och därmed bara fokuserar på en sak den vakna tiden som inte inkluderat jobb.

Barnen. Som att titta på dem när de leker och tycka att de är fantastiska. Att de verkligen vuxit ikapp varandra och har enormt mycket utbyte av varandra. Pratar, leker. Och så bråk ja. Jag har väl medlat och bannat rätt mycket också. Det går 7 bra minutrar på 1 dålig men det upplevs ju typ som 50-50, är det inte så? De där 7 bra minutrarna har jag lagat mat, plockat tvätt och packat och sånt. Men nu var det ju inte det jag skulle skriva om, sånt gör man ju hela tiden.
Jag har byggt kojor bestående av flera rum, med tunnelingång. Mäkta populärt. Funderat på om det är jag eller barnen som har resfeber, med tanke på att det är de som dragit runt på en varsin resväska varenda kväll, och inte släppt den…

20121003-222058.jpg

Jag har faktiskt lyckats fixa håret också. Det var tur, för det var långt över gränsen för vad jag egentligen visar mig ute med och det hade ju nästan kunnat bli en inställd resa. Ni förstår, jag fick boka om min frisörtid (som alltid sätts upp med 8 veckors intervall) och då meddelade hon att hon skulle sluta i branschen. Så jag fick ingen ny tid, och hennes ersättare blev ännu mer fullbokad så jag fick vänta en månad till. Galet. Utväxten var brutal men nu är det fixat, ihop med en lite mörkare och därmed höstigare färg, och lugg. Vilken som vanligt (eh, som att jag haft lugg på många många år?!) klipptes aningen för kort (mitt hår må vara tunnt men får ofta volym i rötterna), men men, det ska nog ta sig. Lagat matmuffins ´a la smaljeansen, och intagit dessa till lunch framför datorn. Nej, de var inte särskilt goda. Nej, inte ens om jag påtalar för mig själv att de är väldigt nyttiga.
Jag har flirtat med barnen min sista hemmakväll för att få harmoni vid matbordet. Det finns inte många saker som funkar för det i det här hemmet, tyvärr, men att servera buffe style och blunda för om enbart makaroner eller enbart kyckling går ner. Fast å andra sidan länsades faten idag innan det var klart, grymt! Bra också om man själv vill äta lite annat men inte uppmärksamma att man gör det. De tänker ju inte på att jag inte tar makaroner utan tar basilika och olivolja till och gör caprese till kycklingen istället.
Och så har jag låtit Stella somna i vår säng, för att inte flytta på henne. Tanka närhet. Fast, det var igår natt det, natten som var sov vi alla i våra sängar – och det ända tills 7 imorse. Jobbänka till trots, sovit har jag gjort rätt bra!

20121003-222105.jpg

Tränat har jag inte gjort nej. Den där tiden som varit min bara min har infallit sent och då har jag behövt göra annat. Lite ångest, rejäl avsaknad av endorfiner. Jag kommer köra några dagar på semestern har jag tänkt och sedan blir det nystart när jag kommer hem. Tills dess får jag väl leva på gamla meriter. Eller meriter och meriter, minnen. Nej, jag kommer inte köpa fotona från helgens lopp heller – men minnas känslan av spurten på upploppet (jag spurtade vill jag lova!) och att komma i mål nöjd, det får jag väl göra så länge.

20121003-222111.jpg