SATS Södra Station och superpass

Efter vår ganska lugna inledning på dagen – Stella på knatteskutt (med mig socialiserandes i omklädningsrummet, hur skönt?!) och sedan mest bara hemmahäng – var vi båda sugna på träning. Problemet är ju att alla MiniSats stänger klockan 14 på söndagar… tänkte vi, men sen såg vi att Södra Station faktiskt har alternativa öppettider. Det blev premiär för mig på den anläggningen och den var stor, hade en bra PT-hörna (dvs där det passar sig bäst att köra cirkelträning/fria vikter etc) och minisats var mindre än t.ex Sickla men också med betydligt färre barn så det var kanon.

Det är ju allra roligast att köra sådan här typ av träning med sällskap och idag var det inte bara H utan även min kompis P hängde på – så dvs att även barnen fick sällskap av E på minisats. Verkligen roligt och peppande att vara tre pers som kör ihop!

Vi körde 2 cirklar och varje cirkel bestod av 6 övningar – idag med fokus kondition och överkropp. Cirkelns första varv körde vi 60 sekunder per övning, varv två 45 sekunder och sista 30 s. I princip noll vila mellan övningarna, kort vila med vatten mellan de två cirklarna.
Ett väldigt bra upplägg och när jag kör med H passar detta bättre än antalet repetioner då han är snabbare än mig. Jag är grymt uppnöjd på upplägget på passet som verkligen gav hög puls och tog rejält på överkroppen.

Uppvärming 5 min löpband

Cirkel 1:
Borsowhopp
Marklyft-rodd skivstång
Dips mot bräda
Step up på bräda
Biceps curl – axelpress
Rygglyft på matta

Cirkel 2:
Triceps med hantlar
Axellyft hantlar
Burpees
Planka
Utfallsgång
Kettelbellsving

Svettig efter 55 intensiva minuter jaaaa….

20121014-210618.jpg

P poängterade att jag alltid har samma min på bilderna, jomen det blir ju lätt så… Men såhär glad känner jag mig ofta efter ett pass, passar kanske bättre då?

Och på Minisats allt stabilt. Det är verkligen en win-win att få in en träning ihop medan barnen leker av sig  i rolig miljö.

20121014-210631.jpg