60-45-30 för hela kroppen

Ett passförslag (med som vanligt tipstack till Jenni!)- som jag idag körde i bästa sällskap. Både P och T följde nämligen med trots att min förfrågan trillade in först runt lunch idag. Perfekt med glada, träningssugna grannar!

60-45-30 (jag pratar antalet sekunder, och 60 första varvet av en cirkel, 45 andra varvet och 30 sista) är verkligen ett favoritupplägg hos mig. Man börjar liksom jobbigast och sen blir det bara lättare – men ändå lika jobbigt för att man blir mer och mer sliten för varje varv. Perfekt!
Sen tycker jag att sekunder är bättre än reps när man kör ihop med andra, för då funkar det bra oavsett om man är olika bra på olika saker.

Dessa tre cirklar innehåller alla puls-styrka-core, finfin blandning. Vi inledde med 5 min jogg och en tabata på löpband – jag körde på 16,6 km/h, pustpust. Varje cirkel alltså i 60-45-30, utan vila emellan. Vila ca en minut mellan cirklarna. Effektivt och toppenbra.

Cirkel 1:
Goblet Squat
Marklyft + Rodd med kettlebell
Upphopp på låda (trä eller step)
Grashopper
Cirkel 2:
Sumosquat
Armhävningar med sträckning i yoga-hunden mellan (min favvoövning!)
Snabba fötter på steplåda
Planka
Cirkel 3:
Höftlyft på pilatesboll
Burpees (ned till planka bara) med bosuboll
Triceps-dips mot stepbräda
Lateralflex m pinne
Sen avslutade vi med dusch och bastu och vips förvandlades en ytterst trött månadgskväll till en alldeles utmärkt sådan.