Explosivt benpass

Jag har känt mig snuvad på träningen flera gånger denna vecka. I fredags var jag just på väg ut på en löprunda när projektsponsorn kallade till ett akut möte och vips försvann den lunchträningen. Igår på innebandyn blev speltiden för lite för att det skulle bli jobbigt och den där riktiga innebandyurladdningen kom aldrig. Så idag fick det bli ett BRA pass, trots viss trötthet från sena kvällen igår.
Eftersom jag vet att flera går in på bloggen och hittar pass de kopierar rakt av – se passupplägg t.ex under rubriken till höger så tänker jag berätta om dagens pass som redan känns i rumpan – det finns risk för jobbiga toabesök imorgon om jag säger så.

Uppvärming: Löpband 5 min + en tabataintervall på tempot 16,6 km/h

Benpass – Lofsans kompletta benpass här. Varje övning/superset som var på 10 repetitioner (per ben vid de övningarna), upprepades tre gånger i rad innan jag gick vidare med nästa. Vilade mellan enligt behov.
Övning(ar) 1: Superset Benböj/Upphopp/Benböj + Utfall bakåt med 12 kg stång på axlarna
Övning 2: Höga stepup på trälåda m KB (4+4 kg – fast efter ett tag tog jag bort dem, tyckte jag fick för dålig teknik med)
Övning(ar) 3: Superset Upphopp på stepbräda m en kb (4 kg) i vardera hand+ knäböjshopp framåt m kb uppe vid axlarna
Övning 4: Utfallsgång med kb.

Lite konstigt var det med så otroligt mycket enbart ben, så jag kompletterade med 3 omgångar superset bicepscurl-axelpress och marklyft + rodd, följt av 3*1 min plankor.

Får väl ses som ett grymt pass va? Jag är mycket nöjd och som sagt har jag redan träningsvärkskänning i rumpan. Looovely!

20121118-210644.jpg
Jag var själv långa stunder i PT-hörnan som är härlig på SATS Hornstull. Däremot var det väldigt mycket folk på centret rent allmänt, så oj vad skönt det är att köra själv istället för pass numera. Egna tider, tid till fokus på sitt. Jag går aldrig på pass numera, helt otroligt eftersom jag före sommaren i princip aldrig kört själv utan enbart varit pass-junkie.
Den höga lådan körde jag step-upsen på, men för hoppen räckte det gott med step-brädan kan jag säga… inte så spänstig, nej.