Jag började morgonen på Sophiahemmet, där jag skulle träffa läkare och diskutera provresultaten från den hälsokontroll jag gjorde där (genom jobbet) för ett par veckor sedan. En timme var avsatt.

10 minuter efter ankomst gick jag ut därifrån. Det går tydligen snabbt när alla värden är alldeles utmärkta! Det verkar som att min (omedvetna) 80-20-regel gällande nyttigheter vs. inte-tänka-så-jättemycket funkar alldeles utmärkt. Några inte helt välkomna trivselkilon men ändå hälsa inifrån och ut.

20121123-085905.jpg

Det är ju svårt att känna sig friskare när man nyss fått det väldigt svart på vitt – även om jag ju redan vet att jag mår alldeles utmärkt och dessutom sällan är sjuk överhuvudtaget. Extra roligt också när han frågar om det hänt något i ”sjukväg” sedan sist (4 år sedan) och man kan svara ”en aktiv och bra graviditet och en bra förlossning”. Då är det där med ”lite sömnbrist då och då” inte mycket att hänga upp sig på. Och stressen kan jag ändå hantera, jag prioriterar aktivt och hanterar den, tycker jag själv. Oftast.
Hälsa alltså. Jag kan inte med ord beskriva hur enormt tacksam jag är för att jag har den.

Att det gick så snabbt gav lite luft i schemat ändå, så det fick bli en uppfriskande halvtimmespromenad sådär på morgonkvisten till jobbet. Härligt! Och med det är fredagen redo att kickas igång.