Bovetecrunch och mot fest

Förskolan stängd idag och till vår stora lycka och inte minst tacksamhet kom världens bästa morfar på tåget från Borlänge imorse för att hänga med barnbarnen så stressade föräldrarna fick göra nytta även veckans sista dag. Tacktacktack, ovärdeligt!
De två senaste veckorna har verkligen varit jobbiga. Sjuka allihopa (och just det, nämnde jag att jag fick hämta Max lite tidigare igår då han var hängig igen?) och sömn och jobstress. Fy. Hur som så slutade min vecka mycket bättre, inte minst gick det åt rätt håll på jobbet så istället för att slå huvudet i väggen så har jag fått lite boost i rätt riktning de senaste dagarna. Även om många utmaningar återstår så är det den känslan jag tar med mig in i helgen.

Ikväll väntar julfest med jobbet och jag laddar upp med en mellis med bovetecrunch som jag gjorde häromdagen. Jag tror den blev väldigt bra – men jag vet inte helt eftersom jag fortfarande inte känner någon smak. Nej, jag är inte frisk än, alls. Däremot har jag konstaterat att försök till sömn dels inte går hem riktigt pga barnen, dels ändå inte hjälper sjukan, så idag testar jag nytt grepp. Vi ser det som en expremient, lite rensning av systemet. Eller en bara allmänt trevlig kväll, förmodligen.

20121207-160540.jpg

Jag har dragit mig lite för det där med att göra bovetecrunch, för det verkade så bökigt med massa blötläggning och sånt. Självklart var det inte alls så jobbigt när jag väl tog mig för. Bovete och solrosfrön i vatten en natt, och dagen därpå var det bara att smälla ihop ingredienserna och in i ugnen i 20 minuter med lite honung för att rosta.

20121207-160554.jpg

Receptet kommer från Ulrika Davidssons ”Raw food med två detoxveckor” som jag tipsat om tidigare. Kanske går att se om man förstorar bilden nedan? Bra recept känns det som! Smaken ska bli spännande att känna, om någon dag eller flera.

20121207-160613.jpg

20121207-162441.jpg