Årskrönika 2012, del 2 – juli – december

Del 1, januari – juni här.

Juli
Månaden, och sommaren inleddes regnigt, oj så regnigt, och kyligt. I hela Sverige. Vi regnade bort på Dalecarlia Cup/i stugan i Dalarna och då rapporterna överallt visade lika illa flydde vi. Norwegian flög oss enormt spontant till Barcelona (där jag sprang mest varje dag), och där hyrde vi en lägenhet i El Borne och hade en grym vecka. Älska blandning av stad och strand! Med det kunde vi vara mer nöjda hemma när sommaren fortsatte vara lika blöt och klädeskrävande (med få men ack så härliga avbrott för mer sommarlika förutsättningar), i Halmstad, Stora Höga/Stenungsund, Köpenhamn, Dalarna, Småland (med grymma Astrid Lindgrens värld) – socialt och roligt just som vi vill ha det. Och på rull i en 5-6 veckor sådär. Jag körde intervaller och sprang i månens sken, bland annat.

20120709-174858.jpg

Augusti
Jag gjorde innebandycomeback och tränade mycket (bra pass) rent allmänt, invigde nya löpar/cykelvagnen Croozer 2, testade GRIT Plyo, sprang Bellmanstafetten två gånger – båda gångerna en ”stabil” bit under 25 minuter, lagade och serverade en galet bra 6-rätters (!) rawfood-meny, och lyckades faktiskt hålla den sommarkänsla jag bestämt mig för hela månaden ut. Gjorde mycket roliga saker med fina barn och delade med mig lite extra av tankar om välgörenhet, fadderbarn, barncancerfonden och afrikanska kvinnokollektiv.

20120826-123039.jpg

September
Sprang ett väldigt regnigt tjejmilen jag blev enormt nöjd med (51:50), funderade lite kring det där med måls vara och icke-vara, sprang Lidingö tjejlopp lite sådär spontant och blev nöjd med skön känsla och dryga 55 minuter, kom igång ordentligt med lunchträning med Henke och hans kompis varje fredag, hade alldeles för mycket på jobbet och tänkte mycket på min tillvaro som inte riktigt gick ihop. Åkte till Kos på en fantastisk konferens med de finaste av kollegor, men hade alldeles för mycket mental stress hela månaden.

20120901-153840.jpg

Oktober
Tänkte liksom rätt mycket, sökte balans och sanning, blev peppad av Mia Törnblom och funderade ännu mer. Tränade styrka, och insåg att jag visst tänkt åka en tjejvasa också, köpte en kettelbell för att främja hemmaträning i period av svår tidsnöd, sprang utan måsten utan för njutning, kom på att Stella var grymmaste sällskapet på innebandymatcher och gjorde det lite till vår grej.
Fast främst. Hade en galet grym långweekend (!) i underbara Singapore med min älskade man. Åt god mat, sprang i den mest fantastiska av inramningar, upptäckte och upplevde Asien och drack drinkar på takbarer.

20121005-211434.jpg

November
Sa upp mig från mitt älskade jobb, då den där balansen var svår men framför allt – en allt för lockande roll fanns att få.
Var på roligaste familjefesten , med vilken sjukstugan med facit i hand verkar ha inletts. Även om jag själv, egentligen, bevisligen (enligt Sophiahemmet) är väldigt frisk. Barnen fick en ljuvlig liten kusin, en efterlängtad göteborgstjej såg dagens ljus och vi fick träffa Stellas nästan namne som kom till världen med en hiskelig fart månaden innan.
Jag tränade yoga, löpningexplosiv styrka och afrikansk dans, körde lasergame och hot mojo, bland annat. Den där blandingen liksom. Bästa. Tyckte till om kroppsideal. Två gånger. Upplevde matporr på Ekstedt.

20121109-235544.jpg

December
Tänkte tillbaka – mycket – på resan som inledde året, men välkomnade den rejäla vintern med öppna armar (om än väldigt sjuk). SnowracerLängdskidorSlalom (för mig och barn)! Njöt lucia i ett underbart Lindvallen, firade jul i Dalarna med mycket vintersport.
Fast var egentligen mest bara sjuk, och upplevde min sjukaste period som vuxen, längsta träningsuppehållet någonsin – även om sjukan var lindrig. Bihåleinflammation, ej övergående, penicillin, rejäl orkeslöshet. Bokade en online-PT och taggades rejält. Mot nystart. Fortsatt start.

20121214-135959.jpg