Överkropp och detoxmusli/bovetecrunch

Jag fick med mig min kompis Jesse till SATS ikväll, och där fokuserade vi på ett pass för överkroppen. Ville spara lite på benen inför träningspass med Lofsan imorgon, inte läge att ha feting-träningsvärk då. Och träningsvärk är lätt att få känner jag när jag haft så långt uppehåll.

Inspirerad av detta pass hos Bodycomf körde vi 4 sets, 3 övningar i varje set, och för varje set så många repetitioner vi klarade, typ 8-15 st, så rätt tungt således. Varje set repeterade vi tre varv innan vi gick vidare till nästa set.

Set 1: Skivstångsrodd, Latsdrag, Armhävningar
Set 2: Bänkpress med stång, Dips mot bänk, Planka (gåendes mellan handstående och på armbågar)
Set 3: Axelpress, Axellyft åt sidan, Triceps med hantlar (tyvärr var maskinen för att köra med rep upptagen)
Set 4: Bicepscurl med skivstång, Omvända flyes liggandes på bänk, Jorden runt (rygglyft och skjutsa runt en vikt)
Väldigt bra pass, tack Helena för upplägg och Jesse för sällskap, pepp och teknikassistans!

20130104-123812.jpg
Men liksom – hoho? Musklerna? Kom fram!

Det finns många saker som inspirerar till en liten nytändning. Det handlar inte om att börja ett visst datum – även om nytt år (som, som alltid avslutas med julgott) inspirerar en del. Med sjukdomsperiod bakom (hoppas jag) sig känns det liksom som att man har värsta boosten vad gäller att äta bra osv.

Så på kvällen gjorde jag en ny sats bovetecrunch/detoxmusli som jag skrivit om innan, och den blev helt ärligt så galet god.

Skriver ut hela receptet nedan – från Ulrika Davidssons bok ”Raw food med två detoxveckor”. Linda tipsade om att ha i lite smält kokosfett, typ 2 msk, jag håller med – bra tips! I övrigt så tipsar jag om att se till att det blir ordentligt rostat, sist blev nog min lite för kort tid i ugnen och därmed ”för blöt” och möglade. Iack.

20130104-123827.jpg
Utan frukt (förutom gojbären då), de jag hade hemma var så trötta – får komplettera i efterhand.

1/2 paket helt bovete
1 dl solrosfrön
1/2 paket krossat bovete
100 gr kokosflingor
1 dl hackade hasselnötter
1 dl hackad mandel
1 dl pumpakärnor
1 dl linfrön
1 msk kanel
1 msk kardemumma
1/2 msk vaniljpulver
1/2 dl honung

1 dl hackade, torkade fikon 1 dl hackade, torkade dadlar 1 dl torkade gojibär

Och om man vill då – ett par matskedar smält kokosfett och givetvis lite chiafrön om man har.

Skölj det hela bovetet. Blötlägg bovetet, solroskärnorna (och ev chiafrön) över natten. Häll av vattnet, sköj flera gånger, krama ur och låt torka lätt. Blanda bovete, solrosfrön, krossat bovete, kokosflingor, mandel, hasselnötter, linfrön, kryddor och vaniljpulver (och ev det smälta kokosfettet). Häll på en plåt med bakplåspapper, ringla över honungen och blanda. Rosta i ugnen på 200gr i 20 min, rör om då och då. Ta ut plåten, låt svalna och tillsätt torkade frukt/bär och pumpafrön. Förvara i burk med lock.