Lördagsmorgon och välkommen till mitt gym

Även morföräldrarna har sovit här inatt så imorse passade jag på att klämma in ett träningspass – inte så enkelt den här helgen annars då Henke är i Åre och åker skidor. Jag hängde på låset på ”hemmagymmet” som har ändrat öppettider och nu öppnar redan klockan 9 – så tidig morgon i kombination med ny tid gjorde att det var jag och max ytterligare 3 personer som var där när de öppnade. Lyx!

Mitt hemmagym är SATS Marievik, och det är en gammal e2-anläggning vilket märks på flera sätt. Det är inte fullt lika fräscht/nya maskiner som på de nyöppnade anläggningarna, det är lite litet och lite trixigt upplägg där – men jag trivs ändå så himla bra där. Gruppträningssalen är inte kul då den är liten och saknar scen, men numera är jag ju i princip aldrig där utan mest i PT-hörnan och där är det nice. Liksom luftigt och mycket fönster, alla grejer på liten yta. För liten, ja, men jag tror det kan vara en liten ändring på g där. Som den regelbundna hemmagäst jag är har jag bett om lite grejer och fått svar att det är på g – som t.ex lådor för boxhopp.
Summerat så får iallafall detta center lite väl med kritik i folkmun tycker jag, det är skön stämning och det mesta finns. Välkommen på en liten rundvisning!

Här är stretch/rörelseyta. Numera kör jag ofta lite rörlighetsövningar efter uppvärmningen, tycker det är så otroligt skönt. Även idag, jogg följt av tabataintervall på löpband (16 km/h), och sedan lite övningar med pinne.

20130302-121757.jpg

PT-hörnan då. Idag körde jag ett fritt pass, då jag hade sån svår träningsvärk efter passet i förrgår som tog framsida-överkropp och jag behövde således fokusera på ben/baksida. Jag supersetade, 3*10-12 på varje övning – tunga vikter men funktionella övningar som involverar hela kroppen.
1) Knäböj med viktplatta ut med raka armar – Sneda utfall bakåt med viktplatta upp mot taket (övning från Lofsans crosspass på Rosa skrot)
2) Marklyft med rodd – Tricepspress med hantlar
3) Höftlyft mot pilatesboll med 5kg viktplatta på höften – Pilatesboll inrullning (dvs ligga på rygg, hälar på boll, höft mot tak, rulla in bollen mot rumpan)
4) Benpress i maskin – lårspark i maskin
Ganska få sets, men t.ex set 1 och set 3 är väldigt funktionella och tar lite längre tid med fokus på teknik. Bra genomkörare!

20130302-121804.jpg

Jag tycker det känns som en bra dag när man på morgonen tittar på ett svart linne men tänker att ett ärtgrönt känns lite gladare.

20130302-121820.jpg

Ibland behöver jag smithmaskin eller tyngre vikter, och det gillar jag minst för då får jag ta ytan bredvid löpbanden. Här var tomt idag men är annars mer knuttigt, och jag känner mig alltid lite fel då. Den måste jag träna på.

20130302-121826.jpg

Gymmet är hyfsat luftigt ändå, om än inte stort – men det är ju inte mer folk än så heller, så det är helt okej tycker jag. Fast generellt börjar det väl bli dags att gymmen allmänt tar en funderare på fördelningen mellan maskiner och PT-hörna/hörna med fria vikter? Det är ju sällan så gott om plats vid dessa ytor som det var idag, för att komma med en rejäl underdrift.

20130302-121812.jpg

Med det summerar jag tre pass denna vecka vilket ändå är bra med tanke på inledande förkylning/halsont i ett par dagar och sedan barn-sjukdomar på det. Får jag till något imorgon? Kanske. Inget måste, men en snabb prommis med barnen i vagn och lite hemmastyrka vore fint. Vi får se.