Vår i luften

Det är vår i luften och hög tid att inventera barnens garderober inför en ny årstid som visserligen inte är här helt ännu till min stora besvikelse, men definitivt knackar på dörren.
Fast egentligen tycker jag det bara finns ett plagg som är ett ordentligt måste på våren, såväl som på hösten – skaljackan från Polarn och Pyret. Stella har haft en konstant från det att hon började gå tills idag. Röd i storlek 80, beige i 98 och marinblå i 110. Det allra bästa med dessa är att de klarar så otroligt många väderlekar. Jag är less på galonkläder och i höstas testade jag denna i även det värsta regnvädret – och lärarna på förskolan kontrollerade och intygade att de höll helt torrt. Med en varm fleece som lager två kan de redan användas, för vindtätheten gör dem ändå varma. Sen är de som alltid med kläder från Polarn av bästa kvaliteten – det är få kläder som känns lika roliga att ta fram till barn nummer två som de från Polarn. Det säger en hel del!

Årets gladaste färger tycker jag de nedan är – skulle gärna köpa ny. Men… nej. Den första hon hade – den röda – är för liten och har efter användande av båda barnen fått en ny ägare via Tradera, Max är inne på den beiga och den marinblå håller åt Stella även denna vår. ”Synd”. 🙂

20130401-222003.jpg
Matchande skalbyxor till, även dem skönare och smidigare än galonbyxor: Däremot föredrar jag galonbyxor åt Max som fortfarande är i en ålder då han gärna sitter i en vattenpöl och leker…

Här tittar Stella på en säl på Nya Zeeland (Kaikoura) för drygt ett år sedan. Eller om det var sälen som tittade på henne. Oklart. Jackan fick bekänna färg titt som tätt på sydön, dessvärre.

IMG_0605

Jag har tjatat om dessa förut. Förra våren. Två gånger – se denna länk för regntestet.