Alternativ familjebuffé och naturliga val

Barnen önskade tacos ikväll när de fick välja mat själva. Vi har däremot lite backlog på att sitta och äta tillsammans utan störningsmoment så vi var mer sugna på vuxenmiddag. Fiffigt ändå då med tacos, för då kunde vi ju köra mat åt alla – och själva åt vi bara förrättsgrejer. Tacobordet var kompletterat med tryffelsalami (tackar fam F för en rejäl bit från Urban Deli, nomnom!), serranoskinka och buffelmozzarella i caprese. Lite extra kul att barnen gillade tryffelsalamin och åt en massa. De är inte de mest positiva över nya smaker så matälskaren i mig jublar för varje liten grej som fastnar i deras medvetande och tas emot glatt.

20130405-193700.jpg

Det blir tidig läggning för barnen ikväll, som när det är helg får ut mer av dagarna än kvällarna – såvida vi inte har vänner på besök dvs, för då är de gärna uppe lite längre. Jag tänkte ändå skämma bort dem lite extra idag jämfört med vanliga fredagar. Vi gör inget extra fredagsmys direkt, alltså det kan väl bli glass åt dem någon gång ibland men det är ingen rutin. Det var billiga Pringles på affären så jag köpte ett rör så de skulle kunna få en liten skål var.
”Vill du ha lite chips sen, Stella?”, frågade jag. ”Vaddå, med vem då?” svarade Stella uppriktigt förvånat. Det där med chips är nog något jag bara köper hem när vi har gäster och jag tror att gästernas barn kanske är vana med fredagsmys (och våra barn tyvärr inte gillar popcorn). Haha. När jag sedan väl serverat det till båda konstaterade Max ”Nej, jag vill inte ha, jag vill ha äpple istället!”. Stella hängde snabbt på och 2,5 äpplen senare var det fredagsmyset klart.

Vi är allt annat än extrema när det kommer till barnen och socker eller dylikt. De får lite ibland. Stella får lördagsgodis, Max någon gång om man inte lyckas finta bort honom. Fika händer – kanelbulle istället för riktig mellis händer. Men nej, det är inte så ofta. Och det är inget stort problem. Jag tror det blir värre om man är rabiat åt det återhållsamma hållet, och att överkonsumera är inte att göra någon en tjänst. Men äh, slappna av bara så löser det sig. Tänker vi.

Nu har Max lagts, jag ska göra en insats på Stella och Henke brassar hjort med tillbehör som ännu är en överraskning för mig. Fina fredag!