Tyresö Aquarena

Tyresö Aquarena (/medley) är en simhall som öppnade i vintras – för bara några månader sedan alltså. Vi badar relativt ofta med barnen, och under Stellas småbarnstid åkte vi ofta till Högdalens bad som har en riktigt kul bebispool, därefter blev Gustavsbergs äventyrsbad en favorit då den kändes rätt fräsch och senare tid har vi mestadels varit i Eriksdalsbadet.
De har alla sina plus och minus (och ingen är överhuvudtaget i närheten av fantastiskt bra Aquanova i Borlänge).
Högdalen: Bra för bebisar, mindre bra för äldre barn, rätt stimmigt och inte så fräscht
Gustavsbergsbadet: Hyfsat fräscht, bra med cafédel centralt i badet, roliga rutschkanor för barnen, bl.a en extra bred där man kan åka med ringar, sluttande golv ner till badet. Minus på att det är rätt litet och kan vara rejält mycket folk.
Eriksdalsbadet: Inte så fräscht, otroligt mycket folk – men rätt okej äventyrsbad ändå och flera olika rutschbanor som passar våra barn. Sjukt kallt i vattnet dock.

Tyresö Aquarena då, jo men det står sig bra i konkurrensen av de ovan. Själv tyckte jag att det bästa var att det var varmt i vattnet. Halleluja! Det var inte så stort men för våra barn (2 + 4,5 år) tycker jag att det var perfekt. I extra varma ”multibadet” simmade de en massa, hoppade och dök från kanten, lekte med/på flytleksaker. Den enda rutschkanan var en traditionell variant med lätt svårighetsgrad, som båda gillade och Stella t.om åkte själv i. Den lilla delen med äventyrsbad för små var varm och småmysig om än med betoning på liten. I större bassängen fanns ett par längder där det var fritt bad och en hinderbana Stella gav en chans men var lite för liten för och pallar för henne att hoppa från. En bra mix med andra ord! Vi var där i två timmar mitt på dagen, och det var ganska lugnt skulle jag säga.
Caféet låg bra så man kunde sitta både i badhallen och utanför.
Jag gillade Tyresö och åker gärna tillbaka dit hellre än till andra ställen.

20130407-173746.jpg
”Äventyrsbad”, nåja… men de två små bassängerna hitåt är varma och mysiga för de minsta men ändå med hyfsat djup, och rutschbanan roar barnen.

20130407-173800.jpgFöre badet tittar man förväntasfullt in. Efter badet får man äpple. Och om man har tur, också glass.

Nu har jag precis anmält Stella till simskola. Vi har tyckt att det varit lite svårt, för det är svårt att placera var hon är. Hon kan inte börja på en variant helt för nybörjare, för hon kan så mycket redan. Stella flyter på mage utan puffar, kan sparka sig fram i vattnet i många meter (men kan ej lyfta huvudet över ytan utan tittar neråt – men flyter som en kork gör hon och tar sig framåt långt), tar armtag, hoppar från kanten och hamnar med huvud under vattnet, gör riktiga dyk med böjda ben och armar-huvud i vattnet först, simmar under vattnet mellan våra ben, dyker ner i vattnet som snurrar runt med hela kroppen, osv. Hon är enormt duktig och återkomsten till badhus idag efter månaderna av sjukdomar här hemma var till hennes enorma lycka!
Jag har anmält henne till en fortsättningskurs som de egentligen ska vara 5 år för – hon är ju ändå 4 år och 9 månader – så jag hoppas hon får gå.

Max är ett vattendjur han med. Hoppar själv från kanten så han hamnar under vattnet och kommer upp och skrattar igen. Simmar fram med sina Cherek-puffar (läs mer om bästa Cherekringarna här) med massa bensparkar. Åker rutschkana, åker barnrutschkanor på mage ner i vattnet. Han älskar det! Efter två timmar tjatade han om att få bada mera och ute vid bilen igen bad han om att få gå in till badet igen.

Att åka och bada med dem är en fröjd och den för oss överlägset bästa familjeaktiviteten. Lyckad utflykt idag, med andra ord.