Jag har länge suktat efter ett eget kit för att göra gelnaglar. Jag testade gel på naglarna första gången i New York. Då höll lacket utan problem i tre veckor. Grejen är att jag älskar målade naglar. Jag tycker det är så fint, det ser fixat och snyggt ut liksom. Färg är glatt.
Mina naglar är superstarka och växer sig långa, snabbt. Det där med riktiga salongsnaglar (med vad heter det, tip? plast? akryl?) har jag haft ett par gånger, men det är inte min grej. Visst är det superfint med välmanikyrerade franska naglar – inget snack om saken – men den längden känns för lång för mig. Jag tycker att de mest är i vägen. När de sedan växer och man fixar dem efter hand känns de så otroligt tjocka fram. Sen föredrar jag personligen färg framför franskt. Därför gillar jag konceptet med gellack – som alltså är en sorts nagellack som härdas med lampa och sitter i 2-3 veckor.

Det finns många startkit att köpa i Sverige numera, men själv är jag ett stort fan av OPI. Ett ännu större fan av Sephora (i USA framför allt). Så kombinationen ”Sephora by OPI” i gelnackelkits-variant har jag suktat efter. Sen åkte så kompisen till USA och beställningen var ett faktum. Lyckan!

Det tog mig cirka 20 minuter att göra själva lacket, kanske 10 minuter att fila iordning dem innan både på längden och bredden. Inte så farligt får jag säga – samma som vanligt lack om inte kortare. Nu återstår att se hur länge det håller.

20130423-221145.jpg
160 dollar för hela kittet som har allt jag behöver – inklusive färg, här ”I’m wired” som är en vårig, korallröd färg.

Jag är mäkta nöjd över mitt nyaste inköp i skönhetskategorin (för gårdagens beställning på Redken-produkter från Lookfantastic räknas väl inte eftersom de inte levererats än?) och tänker inte ens be om ursäkt för ett så ytligt inlägg.