Asiatisk biffsallad

Grillat och sallad är sommarkombinationen nummer ett. Här har jag tidigare skrivit om några favoritsallader. Nu lägger jag ytterligare en på favoritlistan. Asiatisk biffsallad är alltid gott, och gårdagens hemmagjorda var klockren.

20130512-203549.jpg
Härliga färger, sallad, paprika, lök, koriander, jordnötter, lime mm.

Ingen thailänsk biffsallad utan biff förstås! Till grillade kocken mamma en hel rostasfilé (funkar även med annat kött, som entrecote, rostbiff etc) på ytan för att sedan låta den köra klart i ugnen (till 55 grader) för att få den där genomrosa färgen. Lyckades perfekt igår!
Ord som krispigt och fräscht dök upp konstant. Ihop med gott, förstås.

20130512-203557.jpg

Detaljerade receptet hittar du nedan (förstora med klick). För googlingsbarheten (inte minst för mig själv) dock lite kortare ingredienslista och text också.

Marinad till köttet (800 g):
1,5 dl japansk soja
1 dl rapsolja
1 msk fisksås
2 msk honung
1 röd chili
3 klyftor vitlök
2 cm färsk ingefära
1 lime, skalet

Sallad:
Ett paket glasnudlar
2 röda paprikor
1 ask färska sockerärtor
1 burk böngroddar
4 salladslökar
1 stor näve gröna salladsblad.
Toppas med 1 dl jordnötter, en kruka koriander och limeklyftor.

Salladsdressing:
Sesamolja
Limesaft
Vitlök
Ingefära
Chili
Fisksås
Honung

20130512-221009.jpg