Internationella flickdagen och Because I am a girl

Bröstcancerfondens rosa bandet-kampanjer är i full gång och igår färgades även Globen rosa för att uppmärksamma internationella flickdagen.

Världen gör sitt bästa för att haka på det rosa – himlen var rosa igår vilket jag fångade på bild från Hamngatan och även idag lades ett rosa filter över de redan magiska färgerna i naturen. Mäktigt.

20131012-200200.jpg
Utan filter tidigare ikväll. Och ja, pricken är en luftballong över Söder. I oktober!

Jag sprang som ni vet Tjejmilen för Plan Sverige, för flickors rättigheter. I samband med det startade jag och mina vänner en insamling. Tillsammans med övriga Plan-bloggare fick vi ihop 33000 kronor som kommer att gå till flickors utbildning i Guatemala.

Det räcker jättelångt i den världen – men det finns mycket kvar att göra. Plan Sverige  forsätter att kämpa för att höja flickornas utbildningsnivå och på så sätt bidra till ett bättre liv för dem och för att bekämpa fattigdomen. 68 öre är kostnaden för en skoltimme för en flicka och det kan du bidra till bara genom att skriva under med ditt namn. Använd länken här och bidra till insamlingen bara med din underskrift!

Det viktiga projektet Because I am a girl – för att alla flickor borde få känna känslan av att inte bara ha skyldigheter utan också rättigheter, och möjlighet till en framtid med egna val.

20131012-200231.jpg
Som våra flickor har.