Nattpromenad mot mättnad

Mättnaden efter ett julbord alltså – uh! För ett sånt har vi ätit ikväll, sådär i slutet av november redan(!). Vi hade förstås inte överdrivet mycket på förtids-julbordet men lyckades äta alldeles tillräckligt och lite till ändå. Märkligt, det där.

Det finns bara en sak som hjälper då – att ta en promenad, fastän klockan egentligen är alldeles för mycket. Hur mysigt och uppfriskande som helst, och inte minst var det lyxigt att kunna ta promenaden ihop – det är ju ingen självklarhet för småbarnsföräldrar direkt. Svärföräldrarna är här och gjorde det möjligt, och att promenaden i hemmakvarter ser ut såhär gör ju vem som helst glad. Och nästan lite sugen på ett kvällsdopp.

20131129-233426.jpg

20131129-233434.jpg

Nej, det var ingen vanlig novemberkväll ikväll. För förutom julbord har även en liten gran klätts, huvudbonader för Lucia har använts flitigt och under den där granen låg senare julklappar som öppnades av glada barn.

Konstigt?!

20131129-233532.jpg

Ja, absolut. Men så tar vår jul slut innan den ens börjat i år. När luciafirandet på förskolan inleds har vi redan anlänt Istanbul för avstampet mot mellanöstern, och hur mycket vi har att vänta av en jul i Dubai är ytterst oklart. Några Stockholmskusiner och några farföräldrar kommer iallafall inte vara där, och därav kvällens tjuvstart som uppskattades av alla och nog inte kommer ge våra barn några framtida men.
Mer om jul och traditioner och hur jag ser på det senare under helgen. Nu – sova!