Första snön (och lunchträning)

Idag föll den första snön över Stockholm – tjoho! Visserligen hann den bara landa i form av en blöt vattenpöl innan det slutade, men ändå. Man måste ju gilla! Så just när jag tog träningsväskan över axeln och knallade bort till SATS ett par hus bort så dinglade de allra största snöflingorna emot mig på ett blött och aggressivt sätt. Det är härligt att vara ute i ruskväder och träna och känna utmaning och fräschör i det på något vis, men ännu mysigare att komma in på ett hemmagym och träffa upp två kompisar för lunchträning. Det kallar jag win!

20131205-162600.jpg

Vi körde det pass jag och Lovisa körde senast, en riktigt rolig cirkel med fokus på överkropp och core. De två sista blocken av tre filmade hon och lade ut på sin blogg dagarna efter så detta är riktigt lätt att köra själv – se länk till filmerna nedan. Förresten så var detta gången jag körde chins med gummiband själv på gymmet. Det beror dels på att mitt SATS blivit med band (yippie!) alldeles nyligen, dels att jag ibland känner mig lite dum också så jag undviker det av den anledningen. Så himla dumt. Vaddå ser dumt ut? Jag börjar ju kunna nu, i teorin i alla fall? Jag har all rätt att träna vad jag vill, vare sig jag är bra på det eller inte. Tänk på det, tjejer, våga ta plats på gymmet! Lättare sagt än gjort men ändå så himla enkelt.

Block 1: 3 varv, 60 sek jobb, 20 sek vila per övning.
Övn 1: sittande rodd (lång, gå hela vägen fram, dra bak, knip mellan skludror, håll i skuldror framåt igen!).
Övn 2: Planka med hantelrodd, hantlar 2* 8 kg
Övn 3: Gummiband axellyft (spetsiga armbågar upp! kontakten!)
Övn 4: Marklyft i smith med bara ner med överkropp liksom. Stå supernära stång med höften, vik framåt. (Jag körde denna variant då jag fick lära mig tekniken senast, men kompisarna körde vanliga marklyft. Funkar såklart också)

Block 2: 3 varv, 60 sek jobb, 20 sek vila per övning, direkt mellan varven utan vila. – LOFSANS FILM OCH INSTRUKTIONER HÄR
Övn 1: Liggande på rygg (med något att hålla i), rumplyft med skruvning
Övn 2: Fäst benen i maskin, rulla ut på pilatesboll, dra in. (idag hade vi inget att fötterna i så vi fick köra på knä på matta och rulla pilatesbollen med armbågarna. Tar bra den med)
Övn 3: Rodd med hantlar (2*8 kg) upp till stående mellan varje (dvs stående – ner i roddposition, rodd, upp snabbt (ej vila), ner – rodd osv)

Block 3: 2 st tabatas (jobb 20, vila 10 * 8)LOFSANS FILM OCH INSTRUKTIONER HÄR
Tabata 1: Hoppande chins (m gummiband)
Tabata 2: Rodd med t-bar (obs rumpan mot fästet). (Pumpa pumpa.)
(Och så lade vi till en tredje idag I form av höftlyft mot pilatesboll, då vi var tre personer)

Skönt med lunchträning, skönt med hopp om vinter och skönt att vara frisk – jag är ytterst tacksam att det blev en influensa/magsjuka som bara sa hej lite snabbt och vände i porten!

Följ mig!

Mer läsning...
Träning på Gullmarsstrand i Fiskebäckskil