SATS i Sjöstaden

Det har väl inte undgått någon (stockholmare) att SATS öppnat i Hammarby Sjöstad? Det är lika mycket jubel och fanfarer över den som det är tankar på hur det kunnat dröja så länge – det lär vara ett av de mest tacksamma upptagningsområdena i hela Stockholm. Anläggningen ligger i Luma park och väldigt nära tvärbanan (bra) och har en massa roliga klasser och inte minst är de bland de få som har HotMojo. SATS-modern där är Spårvagnshallarna som kört det i typ två år (och själv testade jag strax därefter).

Vad gäller anläggningen så tyckte jag att den kändes lite liten – typ “är det bara det här?”. Vid närmare eftertanke så tror jag dock att det beror på att man från styrkedelen inte ser gruppsalarna, och med dem mitt i som t.ex i Hornstull upplevs det ju förstås större.Vid närmare eftertanke såg jag inte kondisdelen heller..?! förutom spinningcyklar öppet mitt i alltihop. Styrkedelen var ju faktiskt inte heller liten egentligen även om den inte var stor, och allt var box-inspirerat och/eller byggde på fria vikter. Bra! Ikväll när vi kom aningen knuttigt och golv och annat ger lite känsla av källargym. Men ändå inte. Minisats finns också förresten, mindre än Sickla / Södra station / Hornstull men med roligare inslag på liten yta än på andra små ställen, t.ex fanns några små bollhav, klätterrep och koja osv. Kan funka men inte i längden för de äldre barnen som älskar Sickla, tänker jag.
Splittrad recension? Jomen absolut. Jag måste dit fler gånger för att veta. Och kanske fanns en våning till? Vid närmare eftertanke inser jag att det förstås måste vara så.

20140218-232737.jpg

20140218-232744.jpg
Vi körde några supersets ikväll, innan vi intog den 38-gradiga hotmojo-salen och svettades bort ett par liter under tiden musklerna ansträngdes i statiska positioner till nära-nog-mjölksyra. Bra skit.

Men annars så är förstås en absolut fördel med SATS i Sjöstaden att man kan gå till Tezekuri och äta sushi med sina (tränings-)kompisar efteråt. Jag kommer drömma mig tillbaka till den inatt, som altid när jag varit där. Så sjukt god. Och prisvärd. Förra gången vi hade kompisträning käkade vi på samma tema på Ljunggrens och den notan blir ju ungefär den tredubbla liksom.

20140218-232754.jpg

Följ mig!

Mer läsning...
solnedgång-i-bohuslän-tanumstrand-västkusten
Jag avundas Sverigepeppen