Tapet till Stellas rum – (mammans) alternativ

Huset vi flyttar till i augusti är ett stenhus. Rakt igenom. Dvs, även de flesta väggarna är på insidan helt enkelt putsade och målade i vitt. Det är fräscht och schysst men inte alltid så mysigt. Vi känner att barnrummen behöver mjukas upp lite, så där känns det som läge för tapet på iallafall en vägg.
Jag gjorde ju stora misstaget ikväll som råkade visa Stella en sida med barntapeter. Vi är inte riktigt på samma linje, så att säga. Jag vet inte riktigt hur jag ska lösa det här. Hon kan ju förstås å ena sidan få välja i ganska stor utsträckning men… 1) 5½-åringar har riktigt tacky smak (jag lovar) och 2) Hon är 5½ vilket innebär barnslig smak – MEN snart är hon drygt 6, går i skolan och kommer garanterat rata barntapeter. Som vuxen förstår jag liksom det. Barntapeter känns väldigt 0-6 år på något sätt. Det skulle inte kännas försvarbart att sätta upp en tapet som redan dag ett känns som ’igår’.

Jag skulle gärna köra på randigt. Nåt sånt här. Jag vill egentligen inte ha en mönstrad tapet för det blir att kännas så rörigt.

stella-tapet-8

En väldigt prisvärd från Rusta.

stella-tapet-5

Denna är från Midbec som för övrigt har många fina barntapeter.

Men däremot är jag heeelt kär i denna från Mr Perswall. SÅ ljuvlig! Jag tänkte att den skulle gå att sälja in, för Stella gillar också kartor – men nej. Jag verkar inte lyckas med det. Denna skulle ju annars vara värd det hutlösa priset på 315 kr / kvm (!). Jag älskar den.

stella-tapet-2

Mr Perswalls barnkollektion ”Hide and Seek” är allmänt helt ljuvlig.

Denna från samma ställe är också superfin och skulle säkert gå hem för Stella vill gärna ha djur på tapeten. Helst hästar visserligen, men kanske skulle hon nöja sig. Fast… denna känns inte fullt lika värd priset. Nej.

stella-tapet-1

Vi fortsätter med Mr Perswall. Enkel, snygg och rolig är denna i mitt tycke. En barnens Familjen á la fina fina Lisa Bengtsson.

stella-tapet-3

Mest omskrivna barntapeten måste ju annars vara Sandbergs Kaspar & Saga med sitt stadsmotiv, och nu finns den även i fint ljusgrå – men jag tycker den känns lite uttjatad om än superfin. Då skulle jag hellre gå på den här nedan som har en massa kända monument från runt om i världen. Helt i min smak! Midbec Showstoppers är namnet.

   stella-tapet-7-showstopperKinesiska muren, Brooklyn Bridge, Big Ben, Lutande tornet i Pisa – behöver jag förklara varför jag gillar den så mycket? Denna till Max rum annars kanske?   

Eller så får det bli enfärgat och kanske några väggstickers, det går att variera utan att det blir för dyrt. Turkos bakgrund kanske och stickers fjärilar – det senare inte min favorit direkt men skulle gillas av Stella.
Svårt!

Stella kommer för övrigt få minsta rummet. Max behöver större yta för han leker på ett annat sätt och dessutom är Stella alltid välkommen på hans rum men vice versa är sällan populärt – Stella vill stänga om sig och vara för sig själv. Rummet är nog hyfsat jämnstort med hennes nuvarande skulle jag tippa och kommer fyllas med samma möbler som idag.

Har ni några tips i tapetdjungeln?