Reseinspo: Träningsresor och aktiv semester

Jag tror att trenden med träningsresor bara är i startblocken. Att träna på semestern, när man till skillnad från hemma lättare kan hitta tiden, är numera något helt naturligt. För mig har det i många år varit naturligt att träna på semestern, jag älskar att jogga mig till sightseeing – springturism ftw! – och besöker jag ett gym på hotellet mår jag bättre resten av dagen. Jag tränar kanske inte mer på semestern än annars men vill gärna få in mina 4-5 pass på en vecka. Något mer kravlöst men hur härligt och välgörande som helst.


Löpning bland vingårdarna på Nya Zeeland (för vi drack inte bara vin direkt – apropå mitt inlägg häromdagen). Vackrast omgivningar för de där löpturerna varannan morgon hela tremånadersresan (den morgonen man hade morgonpigga Max körde vi träning, win-win…) men mäktigast var morgonrundorna i Sydney.

20130608-133438.jpg

Springturism i Nice.

20131222-081008.jpg
Morgon-yoga i Wadi Rum, Jordanien.

Jag skulle så otroligt gärna åka på en riktig träningsresa där bra träning är del av konceptet. Många pratar sig varma om Playitas (Fuertaventura) som är ett enormt stort ställe med precis hur många pass som helst och erkänt grymma instruktörer. Det där sista tror jag är extra viktigt när det är ställen som vill profilera sig så starkt, för om man lägger pengar på en resa där träningen är en av huvudpoängerna är man förmodligen en van träningsutövare och vill ha ännu bättre än hemma. Det är också något Topphälsas (fantastiska) Pamela Andersson berättade när jag träffade henne på Vings pressfrukost för några veckor sedan.

Själv tycker jag det är svårt att ta den tiden från familjen när det redan är svårt att få semesterdagar att gå ihop till allt man vill göra, så jag skulle gärna se prisvärda alternativ om man åker något färre dagar. Att åka med barn som är snäppet äldre och också kan njuta av allt som finns att testa på är ju annars smart. Skulle jag välja fritt bland någon inriktning skulle jag gärna kombinera tuff träning med body/mind – crossfit och yoga har jag läst om som en kombination. Golfa vill jag också göra, det saknar jag, och visst lät Yoga och Golf på Azorerna med Röhnisch och härliga Louise som en grym kombination!

Jag får fortsätta drömma ett tag till – ingen riktig träningsresa på radarn än. Men någon gång, jag hoppas hyfsat snart!

Följ mig!

Mer läsning...
zanzibar
Hej från Zanzibar! (en reseskildring)