Reseinspo: Med bil i Europa

Har ni rest mycket med bil i Europa? Vi hann inte riktigt med det före barn, och nu känns det inte riktigt som läge. Vi får vänta några år med det. Vi har dock pratat om att det vore häftigt att under några veckor köra ner exempelvis till det mål vi har i Italien i sommar – Pisa i Italien, och stanna fritt på vägen. Vad många mer eller mindre kända smultronställen man skulle kunna hitta och uppleva på en sådan sträcka!

När vi körde från Stockholm till Val’disere i Italien en vinter för nu rätt många år sedan var det inte riktigt den njutningen då vi körde i ett sträck (Ja det är sant! Ett dygn utan längre pauser!) och även när vi numera kör bil från München till olika destinationer i Alperna varje vinter är det för målinriktat för att njuta annat än utsikten längs vägen. Hyrbilen vi ska ha i sommar i Toscana är dock bokad nu, och i år siktar vi på ännu fler utflyter än i somras. Vi använde bilen nästan varje dag då för olika småutflykter till restauranger, byar och stränder, och i sommar hoppas jag vi kompletterar med någon ordentlig vingård. Jag har redan börjat spana runt lite efter rekommenderade sådana, kanske sitter någon av er på ett tips på något bra ställe i Pisa-trakten?

3502_AVIS_Berlin-to- Lugano_FA
Avis är ett av de mer välkända biluthyrningsföretagen, och de föreslår att resa mellan häftiga städer i Tyskland och Schweiz. Jag skulle så otroligt gärna uppleva alperna på sommaren, det står verkligen på min bucket list!

_____________________________________________________
Detta Inlägg är publiceras med hjälp av Avis men all text, idéer och åsikter är givetvis från mig själv!.

Följ mig!

Mer läsning...
Drömmen om vanlife (och vad är en plåtis / campervan egentligen?)