Reseinspo: Säkerhet på resan

Något som kan vara utmanande när man reser är hur man förvarar värdesaker och hur man gör med kontanter och kort osv.

Såhär brukar vi göra:

– Vi har aldrig med mer kontanter än det vi behöver för att klara oss direkt vi landar i ett land. Det finns i princip alltid ATM på flygplatsen och en liten kostnad för att göra ett uttag är det värt för att slippa ha kontanter i packningen – inte minst när man åker runt mellan många olika länder.

– Vanliga kort känns säkert, däremot använder vi dem sällan på restauranger eller så utan tar ut kontanter när vi väl är i ett land. Varför är det säkert? Jo för att man kan spärra det snabbt om man förlorar det, och vill man ha extra hjälp kan man t.ex ha spärrservice för att få extra hjälp inklusive hjälp att nå några kontaktpersoner.

– Genom att inte ha så mycket pengar på de konton vi har korten kopplade till är risken relativt liten, och vi för över pengar genom internetbank i samband med uttagen.

– Vi låser alltid in pass, resehandlingar och värdesaker i safety box på rummet, sådant har man nästan överallt. Förutom på små ställen på landsbygden, där vi till exempel varit med om att safetyn har varit en plastpåse i byrålådan i den oftast bemannade receptionen. Joråsåatte…
Och visst har jag sovit på natt-tåg med väskan under kudden också.

– Fota dina pass och annat och maila till dig själv för att ha detta lätt-tillgängligt. Och visst har du resehandlingarna online också så du lätt kan nå dem?

Hittills har vi varit förskonade, men jag kommer aldrig glömma känslan när vi satt på Koh Mook och väntade på besked om huruvida den väska vi glömt på båten som tog oss dit skulle komma tillrätta eller ej. Ja, den vi hade kameror, pengar och pass i….
Turen var på vår sida den gången!

20120104-202328.jpgKoh Bulon. Sista anhalt innan speed boat till Koh Mook. En båt som fick “ha hand om” våra värdesaker i alldeles för många timmar.

Följ mig!

Mer läsning...
club med la rosiere franska alperna
Skidåkning i La Rosiere och Club Med; vad är det – och hur?