Midsommar på hemmaplan och bortaplan

Kvällspromenadens inramning sa en del om helgens väder ändå. Dramatiskt och omväxlande.

20140622-220828-79708363.jpg

20140622-220830-79710762.jpg

Kallt har det som sagt varit, det måste vara någon form av midsommarrekord för jag kan iallafall inte ens minnas senast då det var så kylslaget. Därmot har vi under vår helg på Vindö i Stockholms skärgård klarat oss hyfsat från regn och barnen har kunnat vara ute mycket och lekt. Idag däremot kom regnet oftare och var intensivare så vi fick hålla oss inne men igår höll vi oss sysselsatta på olika sätt. Det bästa enligt barnen lär ha varit båtturen med fiske. Det var helt galet tydligen, strömming i massor så de kunde bara doppa i krokarna i vatten och hiva upp fisk efter fisk efter fisk på ett helt galet sätt. De var borta i en dryg time och kom hem med en hel hink med fisk. Stolta som få.

20140622-220826-79706467.jpg

Flödet i de sociala medierna har vittnat om många som haft härliga helger trots uteblivet sommarväder och det är klart att det är så. Midsommar är en väldigt härlig svensk storhelg med mysiga och roliga traditioner och god mat och så utan att vara särskilt pretentiöst. Valet av umgänge är fritt. Så det är ju just det. Sånt gillar man, och så också vi som åter tackar familj F för gästvänligheten och en väldigt härlig midsommarhelg.

Att helt missa midsommar gör man däremot om man är till exempel vid medelhavet eller ännu längre bort – kör en sommarresa till Thailand. Towis bombar bilder från ett Grekland som väcker sug hos mig, och att vara i Thailand på sommaren innebär möjlighet att njuta paradiset på ett betydligt billigare sätt än på vintern. Lite varierat väder får man ta men värmen är förstås där och Alfva & co verkar ha det riktigt härligt. Så kan man också göra. Men vi, vi hoppas nog på en repris hos familj F nästa år igen. 😉