Utfall till förbannelse (eller Cardiass 2.0)

Lofsan inspirerar som alltid till nya träningspass, kanske är det extra mycket så för att de ofta går att göra utan tillgång till de mest avancerade gymmen?
Det hon kallar cardiass är pass som innehåller puls samtidigt som det fokuserar på just ben och rumpa och igår gjorde jag hennes version 2.0 av det. Lovisa propagerade viktplatta på 5 kg för den mer vane/benstarka och jag hittade en tegelsten till ändamålet (även om helt utan skulle funka fint och vara tillräckligtdet med). Perfekt!
Hemmaträning kan vara så enkelt. ÄR så enkelt!

Upplägget på cardiass 2.0 var nytt för mig. Varje övning kördes från start till mål innan det var dags för nästa och man skulle vila lika länge som man jobbade. Totalt 7 minuter på en övning innan man bytte till nästa. 7 övningar gav således 49 minuter svett och trötta muskler.
Övning 1:
60 sek jobb – 60 vila
50 sek jobb – 50 vila
40 sek jobb – 40 vila
30 sek jobb – 30 vila
20 sek jobb – 20 vila
10 sek jobb – 10 vila
-> övning 2 osv t.o.m övning 7.

Utfall till förbannelse? Men skoja inte. Så sjukt mycket utfall. Eftersom det var igår jag körde detta pass kan jag meddela svår träningsvärk i hela benen och rumpan. Inte det som bevisar resultat visserligen men ack så gött det är med den där konstanta smärtan som påminner om aktivitet.

20140724-232045-84045367.jpg
Övningarna och utomhusgymmet.

Övningarna för den som undrar (men kolla länken för instruktion av Lovisa!)
1) sprinterutfall (uppvärmning!)
2) utfallsgång med raka armar ovan huvud (ev med vikt)
3) grodhopp (m viktplatta mot bröst) – 4) split-squat-walk m viktplatta
5) utfallsgång m stång på axlar
6) utfallsgång bakåt
7) knäböj m viktplatta

Jag var ovan att vila så länge så jag gav mig själv en liten treat. Efter 60 och 50 sekundsjobben de fyra sista övningarna (de efter grodhoppen var klara… Inget alternativ där såattsäga) joggade jag ner till sjön och spurtade tillbaka. Det är kanske 100 meter enkel väg och rejäl backe upp igen och tog knappt 40 sek – finfint värre för pulsen! Så nog blev det cardiass alltid…

Pass värt att testa och spara för framtiden – men kanske liiiite väl många utfall för att det ska kunna beskrivas som ”roligt”. Hm.

Idag gav jag mig på ett överkroppspass men motivationen saknades så till den milda grad så jag la av efter halva. Har nog aldrig hänt! Jag gick över till att såga brädor till vår nya brygga så kanske fick jag ut samma sak i slutänden ändå. Träna för livet och leva aktivt och allt det där. Målet och vägen och vägen och målet. Jag orkade såga. Massor.