Reseinspo: Resesökandet och jakten på det billigaste priset

Hur lång tid tar det på jobbet innan du börjar drömma om avbrott i vardagen? För mig tar det inte många timmar och oftast sitter jag redan någon kväll efter semesterns slut och klickar mig runt på resesajter. Jag tycker att vardag och jobb är underskattat – det är ju där livet händer – men jag vet ju också vad resor gör med mig. Små vitamininjektioner av extra njutning och upplevelser som jag samlar på mig i min minnesbank. Då lever jag lite extra!

I höst har jag två weekendresor i Europa inplanerade, och bli inte förvånade om någon ytterligare spontan dyker upp. Ev av dem är med mina tjejkompisar – 14 st är vi – och som vanligt är det jag som står för bokningarna. ”Du är den som är så bra på det!”, säger de, och jag tar glatt på mig uppgiften. Jag fullkomligt älskar att leta information och läsa recensioner, söka efter passande avgångar och försöka hitta de bästa och mest prisvärda alternativen.

Här är jag och mina tjejer i Nice, och snart ser det ungefär likadant ut i Palma.

Vad många kanske inte vet är att man precis som vid köp av kläder och saker kan leta upp olika rabattkoder för att få ner sin resa i pris. Hos Cuponation till exempel hittar du rabattkoder inom många olika kategorier och då bland annat inom resor. Till exempel kan man hitta flera olika rabatter hos SuperSaverTravel som är en portal för att hitta både flyg, hotell, bil mm. Där har jag spenderat många timmar kan jag säga…

Så, börjar resesurfa ännu..? Har du några reseplaner för hösten?